Robert Anic/PIXSELL

POLITIČARI O ODLUCI PREDSJEDNICE: Ovo je bilo ponižavajuće za Oreškovića!

Autor: I.G.

Koje poniženje za Tima, KGK potpisala razrješenje ravnatelja SOA-e, a da ga o tome očito nije ni obavijestila jer je on u isto vrijeme dao izjavu da će zajednički odlučiti slijedeći tjedan, napisao je Maras na Facebooku.

“Kakvo poniženje za premijera! Dok on govori kako će zajedno donijeti odluku, s drugog brda presreće ga jednostrano priopćenje! Neviđeno”, komentirala je Jadranka Kosor na Twitteru odluku predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da smijeni šef SOA-e Dragana Lozančića zbog, kako je navela, povreda Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu.

Kosor je sarkastično dodala i “Samo da ne razriješi narod!”.

Osim Jadranke Kososr, na isto se osvrnuo i Gordan Maras, i to na Facebooku. Ovo je veliko poniženje za Oreškovića, smatra Maras nazivajući premijera ponijem.

“Koje poniženje za Tima, KGK potpisala razrješenje ravnatelja SOA-e, a da ga o tome očito nije ni obavijestila jer je on u isto vrijeme dao izjavu da će zajednički odlučiti slijedeći tjedan. U isto vrijeme HDZ ne da imenovanje predsjednika Odbora za nacionalnu sigurnost u Saboru da mogu bez utjecaja oporbe postaviti novog ravnatelja. Petrova nigdje. Drugim riječima. Tim je nebitan, HDZ lovi u mutnom, KGK bi bila glavna, a MOST je za reforme”, napisao je Maras.

Odluku o razrješenju je komentirao i Ranko Ostojić, bivši ministar unutarnjih poslova.

Bilo bi pristojno da su to napravili zajedno, a to znači da ako već imate situaciju da supotpisuju, onda bi to trebao biti zajednički dokument. Ja sam vidio priopćenje u kojem je grubo optužen čelnik SOA-e, ne samo on, već je smijenjen i gospodin Panenić, šef ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost. Za njega nema nikakvog obrazloženja. Bio bi u najmanju ruku red da se zajednički potpisalo zajedničko obrazloženje i nije istina da obrazloženje nije potrebno, zbog toga što u zakonu piše koji su to razlozi i kada netko može biti smijenjen. Mora biti dokazano da je netko napravio zlouporabe u sustavu kao što je napisano u priopćenju”, rekao je Ostoijić za Dnevnik Nove TV.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.