Patrik Macek/PIXSELL

POLICIJA UPOZORAVA: Na ove detalje morate paziti kada parkirate kod groblja!

Autor: T. P.

Važno je naglasiti da građani svoje stvari ne ostavljaju u automobilima te ako zamijete nepoznatu ili sumnjivu osobu kako obilazi ili pokušava na neuobičajen način ući u neki automobil, da to prijave najbližim policijskim službenicima, koji će ovih dana pojačano obilaziti i nadzirati groblja, ili to dojave na telefon 192.

U povodu obilježavanja blagdana Svih svetih očekuje se povećan promet vozila i kretanje građana, koji će se tradicionalno vjerskim i obiteljskim običajima, u znak sjećanja na umrle i poginule, u većem broju okupljati na grobljima.

U dane 31. listopada i 1. studenoga na svim važnijim cestovnim prilazima prema grobljima biti će osigurana nazočnost većeg broja policijskih službenika i ophodnji, koji će osiguravati nesmetano odvijanje cestovnog prometa. Iz policije stoga apeliraju na sve građane da dolaskom na groblja u svojim automobilima ne ostavljaju osobne stvari – torbice, novčanike, mobitele i sl., jer je upravo u te dane zabilježen povećan broj provala i krađa iz osobnih automobila parkiranih u blizini groblja.

Važno je držati se sljedećih mjera opreza:

– prilikom napuštanja vozila (čak i kratkotrajnog) treba ugasiti motor vozila, zaključati automobil i ključeve uzeti sa sobom (ključeve i dokumente ne ostavljati u vozilu)

– zatvoriti prozore na vozilu, kao i pomični krov ukoliko ga vozilo ima

– vrijedne predmete ne ostavljati u vozilu, a posebno ne na vidljivim mjestima u unutrašnjosti vozila

– ne ostavljati vozilo na mračnom i pustom mjestu duže vrijeme.

Dakle, važno je naglasiti da građani svoje stvari ne ostavljaju u automobilima te ako zamijete nepoznatu ili sumnjivu osobu kako obilazi ili pokušava na neuobičajen način ući u neki automobil, da to prijave najbližim policijskim službenicima, koji će ovih dana pojačano obilaziti i nadzirati groblja, ili to dojave na telefon 192.

Mjere zaštite od požara

Osim krađa, u dane blagdana Svih svetih veća je mogućnost pojave požara zbog paljenja svijeća i lampiona.

Građani se stoga mole da ne pale svijeća uz raslinje i ukrasne aranžmane kako ne bi došlo do zapaljenja. Uz to, važno je da se ne parkirate na samim ulazima na groblja zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca i vatrogasnih vozila u slučaju nastanka požara.

Autor: T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.