Polemika oko kurikularne reforme nakon predsjedničine izjave

Autor: Dnevno.hr/HRT

Ministar Pavo Barišić kaže da ne bi samo tako ulazio što bi se moglo pojedinačno od predmeta uvoditi

O kurikularnoj reformi polemizira se na sve strane. Od oporbe do vladajućih. Već se nekoliko puta oglasila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, navodeći kako će budno paziti što se s kurikularnom reformom događa.

Kako navode neki mediji, predsjednica smatra da bi se nastavni program za hrvatski jezik trebao razdvojiti na osnovni i napredni. I to je izazvalo komentare.

Svakako je pozitivno da predsjednica pokazuje interes za kurikularnu reformu, bilo bi dobro da državni dužnosnici češće govore o obrazovnoj reformi, ali je upitno na temalju čega predsjednica dijeli savjete o tome u kakvim katergorijama se trebaju podučavati pojedni predmeti, smatra prof. dr. Neven Budak.

I ministar Pavo Barišić kaže da ne bi samo tako ulazio što bi se moglo pojedinačno od predmeta uvoditi. To su stručna pitanja, stoga dopustimo stručnjacima u ekspertnoj radnoj skupini raditi i baviti se tim pitanjima, poručio je.

Autor:Dnevno.hr/HRT
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.