Marko Mrkonjic/PIXSELL

Polaganjem vijenaca u Vukovaru počela svečana promocija polaznika Hrvatskog vojnog učilišta dr. Franjo Tuđman

Autor: Hina

Središnji dio Svečane promocije je sutra u vukovarkoj vojarni, kada će biti promovirano svih 167 polaznika Hrvatskog vojnoga učilišta

Polaganjem vijenaca podno spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i spomen obilježja masovne grobnice na Ovčari, u petak je počeo program svečane promocije polaznika Hrvatskog vojnog učilišta dr. Franjo Tuđman.

Vijence je položio zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta general-pukovnik Slavko Barić.

“S trenutkom promocije započinje služba određenom broju časnika koji su završili temeljnu časničku izobrazbu. Ovo je u isto vrijeme i izuzetno velika simbolika jer se promocija održava u gradu gdje se tijekom Domovinskoga rata dogodila velika tragedija ali i neki od najsvjetlijih trenutaka obrane i stvaranja Hrvatske. Stoga je ovo poseban dan ali i posebno mjesto”, rekao je zapovjednik.

U okviru programa svečane promocije danas će se održati misa, koju će predvoditi vojni ordinarij Juraj Bogdan. U sklopu programa biti će održana izložba vojne opreme i naoružanja kao i svečani mimohod promoviranih polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta dr. Franjo Tuđman. Najavljen je i nastup Krila oluje kao i prikaz vještina Počasno zaštitne bojne. U večernjim satima održat će se koncert.

Središnji dio Svečane promocije je sutra u vukovarkoj vojarni, kada će biti promovirano svih 167 polaznika Hrvatskog vojnoga učilišta. Najavljen je i dolazak predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i brojnih uzvanika.

Od 167 polaznika Hrvatskog vojnog učilišta koji će biti svečano promovirani je 18 polaznika Visoke dočasničke izobrazbe, 27 polaznika Intergranske zapovjedno-stožerne škole, 107 polaznika Temeljne časničke izobrazbe i pilota te 15 polaznika Ratne škole. Među njima je i 13 polaznika iz drugih država (BiH, Crna Gora, Kosovo, Makedonija i Slovenija).




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.