POKLONIMO SE HRVATSKIM BRANITELJIMA: ‘Vidimo se na istom mjestu gdje smo dočekali i naše generale!’

Autor: A. Pranjić

Danas smo ponovno svjedoci pokušaja regionalnog razjedinjavanja Hrvatske, polarizacije i moralne erozije hrvatskog društva.

Na Skupu zajedništva 100% za Hrvatsku ”Zajedno do pobjede” u glazbenom dijelu programa nastupit će Marko Perković Thompson, Klapa HRM Sveti Juraj, Najbolji hrvatski tamburaši, Dražen Žanko, Matko Jelavić, Mirko Švenda Žiga, Stjepan Jeršek – Štef i TS Satir, Ivan Mikulić, Vojnici novog doba, Ante Matić, Niko Bete, Klapa Kontra, Zoran Tomaić, Anamarija Filipović, Ante Radošević….

Naime, na službenoj Facebook stranici Marka Perkovića Thompsona se navodi: ”Na bezbroj vaših upita u inbox, tko sve osim Thompsona nastupa sutra na SKUPU ZAJEDNIŠVA – 100% ZA HRVATSKU zaista nemamo odgovor, osim što smo maloprije saznali za jedno ime koje će oduševiti više generacija, a pogotovo one koji vole upućivati lijepe stihove svojoj Majci. Naravno, rođen je u Dalmatinskoj zagori blizu naših Čavoglava. Naš dragi prijatelj Matko Jelavić. Dragi prijatelji, vidimo se na istom mjestu gdje smo dočekali i naše generale, na Trgu bana Josipa Jelačića!”.

Na bezbroj vaših upita u inbox, tko sve osim Thompsona nastupa sutra na SKUPU ZAJEDNIŠVA – 100% ZA HRVATSKU zaista…

Posted by Marko Perković Thompson on Friday, 1 May 2015

”Hrvatski branitelji primjer su zajedništva, jedinstva, odanosti i ljubavi prema Domovini i upravo su zahvaljujući ovim pozitivnim društvenim i moralnim vrijednostima obranili hrvatsku domovinu. Danas smo ponovno svjedoci pokušaja regionalnog razjedinjavanja Hrvatske, polarizacije i moralne erozije hrvatskog društva. Upravo sada došlo je vrijeme osvijestiti zajedništvo kakvo je vladalo za vrijeme Domovinskog rata – zajedništvo juga i sjevera, istoka i zapada, mladih i starih te sačuvati vrednote za koje su mnogi hrvatski branitelji i domoljubi žrtvovali svoje živote. Pozivamo sve  hrvatske branitelje i domoljube, nezaposlene, obespravljene, studente, mlade, umirovljenike, blokirane, seljake, sve koji rade, a ne dobivaju plaću, kao i sve ljude dobre volje, izborimo se zajedno za dostojanstven život, budimo korak budućnosti”, poručuju organizatori.

U zagrebačkoj katedrali u 18 sati održat će se misa za Domovinu koju će predvoditi zagrebački pomoćni biskup mons. Ivan Šaško. Spominjući se 20. obljetnice oslobađanja dijela naše domovine u vojno-redarstvenoj akciji ”Bljesak” molit će se za sve poginule hrvatske branitelje, za sve stradale u Domovinskome ratu, te zahvaliti Gospodinu za slobodu i preporučiti mu sve sadašnje potrebe.




Nakon toga, u 19 sati na Trgu bana Josipa Jelačića održat će se skup potpore.

Autor:A. Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.