Zarko Basic/PIXSELL

Podrška saborskih zastupnika zahtjevima za smjenom upravnog odbora HAVC-a i ravnatelj Hribara

Autor: dnevno.hr

Saborski zastupnici su prepoznali pravednu borbu hrvatskih branitelja protiv, kako ga oni opravdano nazivaju, centra protuhrvatske ideje i prakse.

Koordinacija braniteljskih udruga prezentirala je do sada prikupljenu dokumentaciju i saznanja ne samo o protuhrvatskoj već i kriminalnoj djelatnosti članova UO HAVC-a i ravnatelja Hrvoja Hribara, saborskim zastupnicima, te dobila potpisanu potporu uglednih političara Gorana Marića, Steve Culeja, Željka Glasnovića, Ivice Kirina, Josipa Đakića i drugih. Ministar branitelja Tomo Medved također je javno podržao borbu koordinacije braniteljskih udruga protiv ovakovog HAVC-a. O njihovoj pisanoj potpori izvješćeni su i Andrej Plenković i Božo Petrov, a u tijeku je i prikupljanje potpisa drugih saborskih zastupnika iz redova HDZ-a i MOST-a. Dokumentirano je i dokazano višestruko kršenje nekoliko hrvatskih zakona; kaznena djela zločinačko udruženje opisano u čl. 328. st. 1 i 2. te više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlaštenja iz članka 291. Kaznenog zakona te čl. 21. Zakona o audiovizualnim djelatnostima,kao i desetine slučajeva protuzakonitih isplata.

Svi su saborski zastupnici, koje mediji progone za stostruko manje i neprovjerene, a često i lažne navode o korupciji, bili zgranuti činjenicom da su Hribar i društvo, osim financiranja i promoviranja antihrvatskih pamfleta, svojoj djeci, svojim supružnicima, svojim udrugama i svojim poduzećima davali desetke milijuna kuna suprotno čl. 21 Zakona o audiovizualnoj djelatnosti, kaznenom zakonu, moralu i zdravom razumu i to radili u kontinuitetu već šest godina. Članica takvog kriminalnog UO HAVC-a, Nina Obuljen, hvaleći se sa svojim poznanstvom sa Andrejem Plenkovićem, pokušavala je izboriti za sebe mjesto ministrice kulture u Vladi RH, te istovremeno osigurati ostanak Hrvoja Hribara na čelu HAVC-a. No u cijelu priču sada se umiješao i PN USKOK, koji je osigurao svjedočenje jednog člana UO kao svjedoka – pokajnika. Istrage, koje je do sada među ostalima sprječavao bivši Ravnatelj policije Vlado Dominić sa Hribarom interesno povezan preko posinka koji je u suvlasništvu nad lokalima u okviru kina „Europa“, sada su u dubokoj fazi dovršenosti i očekuju se skori završetak. Kap koja je prelila čašu jest činjenica da je nakon skandala sa pamfletima „15 minuta – masakar u Dvoru“ i „Chriss the Swiss“, koje je Hribar financirao i promovirao, suprotno članku 6 Pravilnika o postupku, kriterijima i rokovima za provedbu nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva, nedavno dao znatna financijska sredstva firmi „Nukleus film“ za koprodukciju srpskog ( a čijeg drugog?) filma, sve nakon što je javno izjavio da je od iste te firme prevaren kada se otkrio skandal. Tipično za Hribara, laž za laži. Tu se na tom primjeru vidi i stvarna uloga UO HAVCa – naime njegova bivša članica , Vanja Sremac je sada , gle čuda, zaposlenica Nukleus filma!!! Pa to se društvo specijaliziralo za izvođenje antihrvatske kampanje hrvatskim novcem – „15 minuta -masakr u Dvoru“ „Chris the Swiss“.

Saborski zastupnici su prepoznali pravednu borbu hrvatskih branitelja protiv, kako ga oni opravdano nazivaju, centra protuhrvatske ideje i prakse.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.