Šibenik.in
Šibenik.in

PODIGNUTA SPOMEN PLOČA MINISTRU NDH MILI BUDAKU, ‘Antife’ u okrilju noći UNIŠTILI spomenik i ostavili poruku (FOTO)

Autor: I.G.

Nakon subotnjeg otvorenja mola lokalni antifašisti išarali su jumbo plakate s dobrodošlicom u Bilice, a sada napali i spomen ploču na rivi.

U Bilicama pokraj Šibenika u subotu, na sam Dan državnosti, je otvoren mol koji je nazvan po ministru iz vremena NDH, Mili Budaku. Protiv toga su se pobunili članovi Antifa Šibenika koji su u znak protesta išarali službeni znak u Bilicama na kojem su ispisali da su Bilice ‘usraške’, a da je mol ‘Mussolinijev’. Na novu diverziju nije trebalo dugo čekati, javlja Šibenik.in.

Netko je, naime, spomen ploču Budaku na bespravno izgrađenom molu, polio crnom bojom koja je vrlo brzo uklonjena sa spomenika.

Šibenik.in
Šibenik.in

Radnici koji još uvijek rade na bespravno sagrađenom molu, nisu bili oduševljeni dolaskom novinara na mjesto diverzije, pa na molu koji  je još u gradnji, nije bilo poželjno fotografiranje crnih mrlja. Ipak, novinari portala Šibenik.ina nekoliko su fotografija uspjeli zabilježiti mobitelom.

Podsjetimo, nakon subotnjeg otvorenja mola lokalni antifašisti išarali su jumbo plakate s dobrodošlicom u Bilice, a sada napali i spomen ploču na rivi.

U šibenskoj policiji rekli su da je u utorak oko 10,30 sati prijavljen napad na plakate, ali prskanje spomen ploče bojom zasad im nije prijavljeno. O crnoj boji nisu se oglasili ni šibenski Antifašisti, javlja Šibenik.in.

O cijeloj situaciji izjasnili su se iz HSP-a dajući punu podršku načelniku, općinskom vijeću i građanima Općine Bilice. Priopćenje HSP-a koje potpisuje Tomislav Čolak pročitajte u cijelosti:

Hrvatska stranka prava daje punu podršku načelniku, općinskom vijeću i građanima Općine Bilice, koji su zadnjih dana izloženi dosad u neovisnoj RH nezabilježenom napadu ekstremne ljevice tzv. antifa ( neoskojevaca ).

Ohrabreni neumjesnim političkim izjavama svojih mentora tzv. antife, koje se hvale da su ilegalna organizacija, krenule su pod okriljem noći uništavati imovinu Općine Bilice, najprije sprejem šarajući jumbo plakate s dobrodošlicom u Bilice , a kada na to nije bilo reakcije ni javnosti a pogotovo policije i pravosuđa, krenuli su i dalje, te crnom bojom polili spomen ploču dr. Mili Budaku.

Te tzv. antife , a po našem mišljenju novovjeki neoskojevci inspirirani djelima skojevaca u nekom drugom razdoblju, pod okriljem noći , krenuli su sprejevima uništavati imovinu, nezadovoljni izglasanim odlukama , i to čak jednoglasno, demokratski izabrane vlasti Općine Bilice. Tim svojim činom ekstremna ljevica tzv. antife pokazuju na koji način oni zamišljaju Republiku Hrvatsku, koja treba biti onakva kako oni hoće a ne onakva kakvu hoće narod preko svojih izabranih predstavnika, želeći nas na taj način vratiti u neka druga vremena kada su oni bili udarna šaka tzv. avangardnih snaga.

Hrvatska stranka prava im poručuje, a pogotovo njihovim političkim mentorima, to vam neće proći u Republici Hrvatskoj .

Pozivamo policiju i pravosuđe da napokon reagira na ove , ne samo vandalske činove, nego činove koji mogu prerasti u nešto gore, ako se ne poduzmu potrebne zakonske radnje.

Zar trebamo čekati da te tzv. antife ( neoskojevci ) počnu postavljati eksplozivne naprave ili bacati bombe kao njihovi uzori u nekim drugim vremenima, da bi nešto poduzeli.

Čudi nas reakcija policije, koja čeka formalnu prijavu općine, da bi nešto poduzela protiv ovakvih ekstremnih postupaka izvedenih pod okriljem noći koje su uznemirile javnost.

Očekujemo od policije, nakon formalno podnesene prijave Općine Bilice, da otkrije počinitelje ovog čina, što ne bi trebalo biti teško jer su se svojim činom pohvalili na svojim facebook stranicama.

Na kraju, još jednom, dajemo punu podršku načelniku, općinskom vijeću i građanima Općine Bilice da u svojoj općini mogu živjeti i postupati onako kako oni odrede preko svojih demokratski izabranih predstavnika, a onima koji svojim postupcima pod okriljem noći žele nas vratiti u neka druga vremena , poručujemo njihovim poklikom No pasaran, s tim što sad stvarno neće proći.

Autor: I.G.

ZADNJE VIJESTI