screenshot/N1

POD OKRILJEM NOĆI: Plenković, Petrov i Marić u nedjelju navečer sastančili o poskupljenjima i naručili pizzu u Banske dvore?

Autor: dnevno.hr

Javnost bi do kraja tjedna trebala znati koliko nas poskupljenje plina točno očekuje

Prema neslužbenim informacijama, u nedjelju navečer u Vladu su stigli premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Bože Petrov i ministar financija Zdravko Marić. Kamera N1 televizije snimila je i kako je dostavljač potom u zgradu Vlade donio pizze.

Prema najavama, od 1. travnja očekuje se poskupljenje plina, no koliko će ono točno biti te kako će se odraziti na građane pitanje je o kojem se još uvijek raspravlja. Sumnja se da je upravo poskupljenje plina bila tema tajnog sastanka navedenog trojca u Banskim dvorima.

Javnost bi do kraja tjedna trebala znati koliko nas poskupljenje plina točno očekuje.

Podsjetimo, u petak su iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike pustili informaciju da će plin će od 1. travnja sigurno biti skuplji, no Vlada intenzivno pokušava utjecati na stavke koje čine cijenu kako bi poskupljenje bilo što manje

Ministarstvo će poskupljenje pokušati ublažiti smanjivanjem udjela u cijeni koji imaju tranzitni i transportni troškovi, troškovi skladištenja, a pokušat će se utjecati i na cijenu koju HEP plaća Ini za domaći plin. Smatraju također da prostora za uštede ima i kod marži lokalnih distributera.

U Ministarstvu tvrde da bi bez tih mjera plin od 1. travnja poskupio za 23 posto, budući da njegova tržišna cijena u zadnje vrijeme raste. Toliko bi poskupljenje, prema neslužbenim izračunima, za građane značilo u prosjeku ukupno 670 kuna godišnje više na računima za plin.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.