Jurica Galoic/PIXSELL

Počela nova runda pregovora Agrokora i banaka

Autor: Dnevno.hr

N1 navodi kako je pri kraju dogovor domaćih i ruskih banaka o standstill sporazumu, prema kojem bi se zamrznulo vraćanje kamata Agrokora na određeno vrijeme, a sa svježim novcem platile bi se dospjele obveze dobavljača

Kako N1 doznaje, u 16 sati nastavljen je sastanak Agrokora i ruskih banaka.

Očekuje se potpisivanje sporazuma i standstill ugovora.
N1 navodi kako je pri kraju dogovor domaćih i ruskih banaka o standstill sporazumu, prema kojem bi se zamrznulo vraćanje kamata Agrokora na određeno vrijeme, a sa svježim novcem platile bi se dospjele obveze dobavljača.

Dodatnu napetost u situaciju oko Agrokora unijele jučerašnje optužbe drugog čovjeka ruske banke VTB Jurija Solovjeva,drugog najvećeg vjerovnika Agrokora koji tvrdi da je Todorićeva kompanija falsificirala financijska izvješća. Jutros su iz VTB-a ublažili formulaciju i naveli da se radi o dugogodišnjem dopuštanju nepravilnosti u izradi izvještaja.

Baker Tilly, jedna od revizorskih kuća koja je revidirala financijskih izvješća Agrokora, kazala je da su tijekom proteklih godina u njihovim revizijama pojedinih članica grupe utvrdili određene nepravilnost koje su iskazale u pojedinačnim izvještajima i su one, tvrde, ispravljene u konsolidacijskih paketima. IZ ove revizorske kuće poručili su da pretpostavljaju kako je izjava čelnika VTB banke rezultat greške u komunikaciji između te banke i odjela Strategije Agrokora.

U međuvremenu je vlasnik Orbica Branko Roglić potvrdio da je njegov grupacija od Agrokora pokrenula prisilnu naplatu 12 milijuna kuna potraživanja.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.