screenshot

Po ugledu na Hrvate, Nijemci pripremaju masovno poništavanje presuda Hitlerova režima

Autor: Tvrtko Dolić

Naravno da to nije istina, jer su glupi Nijemci ipak pametniji od Hrvata. Komunistička osuda blaženog Alojzija Stepinca “poništena” je kroz institucije, dok je osuda zločinca Tita provedena deklarativno, na razini skupine domoljuba. Kao što reče Dražen Budiša, mnogi su Hrvati robijali i umrli za Hrvatsku, i to se ne može poništiti

Opet nas stiže dobro poznata “beogradska pravda”. Onaj tko organizira zločin sudi onima koji se zločinu suprotstave. Za hrvatske branitelje formiran je beogradski “Haag agresora”. Srbija je izvršila agresiju na Hrvatsku, Srbija je počinila ratne zločine protiv katolika i muslimana, a danas Hrvatska dopušta agresorsku jurisdikciju, umjesto da obustavimo svaku komunikaciju sa Srbijom, sve dok se Beograd javno ne ispriča i dovede u civilizacijski red svoju fašističku formaciju. Nakon bolnog iskustva slovenskog blokiranja našeg pridruživanja Uniji, stiglo je još bolnije saznanje da mi ne možemo usporiti ulazak Srbije u istu Uniju. Nema tog ekonomskog kolača Unije koji će navesti pravoslavnu Srbiju da se zaista distancira od pravoslavne Rusije. I Hitler je pragmatično, poput Merkelice, ušao u pakt sa Srbijom za potrebe širenja prema Turskoj i Bliskom istoku, pa znamo kako je to završilo. Srbi i Srbijanci prihvatit će svaki poklon, odglumiti prilagodbu, nabaciti novu mimikriju, a prava okosnica svega ostaje ista – agresivno srpsko svetosavlje.

Prirodno svemu tome, uslijedilo je i novo “antifašističko” suđenje Alojziju Stepincu, kojemu se priključila i fašistička talijanska ekipa u Vatikanu. Papa Franjo natjerat će nas da krenemo putem kojemu se Stepinac suprotstavio – odvajanje Crkve u Hrvata od papskog Pontifikata. Dobri odnosi Vatikana sa Srpskom pravoslavnom crkvom samo su izgovor, jer je ključ takvih odnosa uvijek bio protuhrvatski. Talijani će ponovno predati pravoslavlju polovicu našeg Jadrana, ako će ostatak pripasti Italiji. Alojzije Stepinac bio je istinski kršćanin, odan Katoličkoj crkvi, antifašist jugoslavenske orijentacije, ali je imao jednu neoprostivu manu – rodoslovno je ipak bio Hrvat, pa je tako postao i hrvatski mučenik, što je mnogima neprihvatljivo. Ovdje ponovno moram naglasiti da je Hrvatska bila izložena okupaciji fašista zato što je jugoslavenski i srpski režim ušao u pakt s Hitlerom. Jasenovac je posljedica fašističke srpske ambicije da zaposjedne Solun, da se realizira “Srbija na tri mora”, a zapravo Srbija nema povijesno pravo niti na Moravu. Inicijativa za radni logor Jasenovac donesena je na najvišoj razini Trećeg Reicha, na sjednici koja ima svoj sačuvani zapisnik, zajedno s konkretnim izjavama najvažnijih nacista tog vremena.

Novo “oslobađajuće” komunističko suđenje Stepincu je drveno željezo! Možemo li danas poništiti presude donesene po opakom Hamurabijevom zakoniku? Zamislite da Merkelica pokrene poništavanje neke nacističke presude protiv nekog Židova? Osim toga, presude svakog totalitarizma pravno su i civilizacijski ništetne. Ubojstva i robijanja ne mogu se poništiti! Suprotno “pravnom” aktivizmu Ivana Turudića, u Njemačkoj je pokrenuto suđenje Josipu Perkoviću za zločin komunizma. Pravni zločin predstavljalo je i suđenje Erihu Lisaku, koji je nastavio borbu protiv sovjetske agenture i kada je ona došla na vlast. Lisak nije dopustio da ga Jakov Blažević i ostatak pete kolone pretvore u svjedoka pokajnika. Nakon što je u procesu protiv Stepinca i skupine svećenika osuđen na vješanje, Lisak je uzviknuo “Živjela slobodna Hrvatska!”

Dakle, imamo i tu dimenziju koja se uporno prešućuje: prisiljavanja Hrvata da se distanciraju od NDH, najprije u smislu granice na Drini, uz “usputno” odbacivanje sveukupne hrvatske povijesti. Strašno je gledati s kojom lakoćom Beograd prisiljava skoro svakog Hrvata da se distancira od rane posve časne faze Ustaškog pokreta, koji je nastao na planu oslobađanja Hrvatske od beogradskog fašističkog jarma, oslobađanja Hrvatske od agresivnog svetosavlja i rasističke doktrine Južnih Slavena, koja je uvijek okvir posrbljivanja. Žalosno je gledati kako se “ljuti pravaš Pero Ćorić” javno distancira od Ante Pavelića, poput Petra koji je zatajio Isusa. E Pero, Petre, Ante Pavelić za tebe je civilizacijski kolos! Dakle, postoji i ta druga strana sveca Stepinca. Naime, “solunski dobrovoljac” Alojzije Stepinac šutio je o zločinima Tita, partizana i četnika, a to što je progovorio samo protiv NDH zapravo je njegova “svetačka” sramota. Zar Stepinac nije imao priliku izjasniti se o totalitarizmu kada je Aleksandar Karađorđević uveo velikosrpsku diktaturu.

Četnik i današnji predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ponovno je plasirao tezu o preko milijun ubijenih Srba od strane ustaškog režima. Još je zanimljivije da nam u takvom trenutku Vladimir Šeks kaže: “Alojzije Stepinac izjavio je kako je Jasenovac najveća hrvatska sramota”. Srpska strana ponovno nas zasipa sa svojim milijunskim pretjerivanjima, a Hrvati skaču kako Stepinac s tim nema blage veze, i ne vide da su tako nasanjkani. To je onaj isti Šeks koji je proveo “pravnu pomirbu”, tako da su domoljubi ginuli na ratištu a naši neprijatelji preuzeli poduzeća i pozicije. Kako demografski odnosi stoje, muslimani će jednog dana vladati svijetom, pa eto molim Srbe da tada posvjedoče kako su Hrvati samo u Jasenovcu ubili više od milijun Srba, a muslimani pamte tko je poklao Prijedor, Srebrenicu i spremao pokolj Bihaća. Srbi su u ovakvoj rasističkoj Europi ponovno u modi.

Posebno je kvarna teza da papa Franjo želi izbjeći mogućnost da Alojzije Stepinac postane prvi katolički svetac kojega Srpska pravoslavna crkva nije priznala. Prije svega, to nije točno, jer SPC ignorira velik broj katoličkih svetaca. Drugo, Katolička crkva i danas ostavlja na popisu heretika velike kršćanske mučenike i svece, zbog neznatno drukčije interpretacije Isusove prirode, ili nekog drugog kršćanskog prijepora, dok nas istovremeno uvjerava kako ima ozbiljne namjere ujedinjenja s jednom balkanskom vjerom koja je sve manje kršćanstvo a sve više srpstvo. Uostalom, zašto Katolička crkva zaobilazi mnoge protestantske svece? Nema tu traga rimskom ekumenizmu – katolički papa Talijan ismijava i ponižava katolike istočne strane Jadrana samo zato što nisu Talijani. Zapravo zato što nisu pristali postati Talijani.

Autor: Tvrtko Dolić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.