EPA

‘PLJUŠTE’ OPTUŽBE NA RAČUN POSJETA PREDSJEDNICE: ‘Bave se stvaranjem lažnih kriza, čak i lažnih protokola!’

Autor: dnevno.hr

Dalje navode da su 'i Grabar Kitarović i trojac svoje mandate iskoristili za srozavanje ugleda dvije države'

Povodom posjete Bosni i Hercegovini predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Nezavisni blok se oglasio priopćenjem u kojem navode da smatrala da “ona može doći isključivo na savjetovanje s trojicom članova Predsjedništva BiH o trikovima za obmanjivanje i umaranje vlastitih naroda”, piše Radio Sarajevo.

“Grabar Kitarović, kao i naš trojac, pokazali su ozbiljne namjere bavljenja isključivo dizanjem tenzija, stvaranjem lažnih kriza i međusobnim optužbama, pa čak i lažnih protokola o dolasku. Predsjednica RH možda dolazi u BiH da se upozna s najnovijim trikom iz lepeze loših poteza bh. vlasti, sage o neusvajanju budžeta FBiH i raspuštanju Parlamenta. Odnosno, kako stvoriti udarnu vijest, dobiti medijsku pažnju i članovima vlastite stranke se učiniti nevjerovano važnim, a da sve to plate građani, privreda i poljoprivrednici”, stoji u priopćenju.

Dalje navode da su ” i Grabar Kitarović i trojac svoje mandate iskoristili za srozavanje ugleda dvije države”.

“Ništa nije napravljeno, nema sporazuma o granici, nema dogovora o imovini i politički odnosi su na najnižem nivou od kraja rata. Predsjednica RH uspjela je godine reformi i modernizacije baciti na smetlište prije godinu dana, kada je u Washingtonu molila vlasti SAD-a da utiču na Sud u Hagu kako bi presuda protiv šestorke išla u korist njene politike. Presuda je pokazala njene diplomatske rezultate”, priopćili su, piše Radio Sarajevo.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.