Marko Lukunic/PIXSELL

Pljuskovi, grmljavina i olujna bura rashladit će Hrvatsku, a evo kad se vraća ljeto

Autor: I.G.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a od subote većinu zemlje čeka povratak ljeta. Za vikend će biti sve sunčanije i osjetno toplije s temperaturama većim od 30 stupnjeva.

U unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu danas će biti umjereno do pretežno oblačno, javljaju iz DHMZ-a. Mjestimice će biti kiše, ponegdje i izraženijih pljuskova s grmljavinom, u zapadnim predjelima češće od sredine dana, a zatim i na istoku zemlje.

U Dalmaciji će se zadržati pretežno sunčano i vruće. Na kopnu će zapuhati umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu u početku većinom umjereno jugo i jugozapadnjak, na sjevernom dijelu umjerena, poslijepodne i jaka, na udare podno Velebita i olujna bura koja će se u noći proširiti i na sjever Dalmacije.Najviša dnevna temperatura između 19 i 24, u Slavoniji i Baranji te na sjevernom Jadranu do 27, a u Dalmaciji između 29 i 32 °C.

Sutra će u unutrašnjosti u prvom dijelu dana biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, ponajprije na istoku i u gorju. Poslijepodne se očekuje razvedravanje sa zapada. Na sjevernom Jadranu pretežno, a u Dalmaciji djelomice sunčano uz mjestimičnu kišu i pljuskove, češće u prvom dijelu dana.

Puhat će uglavnom umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu umjerena i jaka, na udare i olujna bura. Najniža jutarnja temperatura između 10 i 15, na Jadranu od 18 do 23, a najviša dnevna između 19 i 24, na Jadranu od 24 do 29 °C.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a od subote većinu zemlje čeka povratak ljeta. Za vikend će biti sve sunčanije i osjetno toplije s temperaturama većim od 30 stupnjeva.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.