Ivica Galovic/PIXSELL

Plenković: ‘Za sve što se u ovom trenutku događa kriv je Karamarko’

Autor: dnevno.hr

Na pitanje kako on komentira financiranje HDZ-a ruskim novcem, Plenković je pojasnio da će odgovarati za poslovanje HDZ-a od kada postane predsjednik.

Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković posjetio je Rijeku i Primorsku-goransku županiju u sklopu predstavljanja svog programa “HDZ – središnja snaga razvoja Hrvatske”, piše Novi list.

 “Ne samo da predstavljam program, već želim osluhnuti koji su to mogući elementi koji će nam pomoći u popravljanju svega onoga što je do sada napravljeno na način da stranka kvalitetnije funkcionira i da svi budu više uključeni u stranački rad s ciljem ojačavanja unutarstranačke demokracije. Jednako tako, želimo se kvalitetno pripremiti za parlamentarne izbore”, rekao je Plenković i  naglasio da se snaga HDZ-a očituje u snazi županijskih organizacija, pojasnivši da nisu svugdje iste okolnosti i uvjeti.

 Što se tiče Primorsko-goranske županije, Plenković je uvjeren da je HDZ tu snažna stranka i da su rezultati u 7. i 8. izbornoj jedinici to pokazivali.

Na pitanje hoće li biti neakvih promjena u riječkom HDZ-u budući da je predsjednik riječkog ogranka eksplicitno podržao Tomislava Karamarka, te hoće li se mijenjati liste za parlamentarne izbore u 8. izbornoj jedinici, Plenković je kazao da poštuje mandat svojih kolega i isto tako očekuje da će oni poštivati mandat koji će vrlo vjerovatno dobiti u nedjelju. “Za mene su svi moje kolege moj tim, jer moj je tim HDZ”, odgovorio je Plenković.

Na pitanje kako on komentira financiranje HDZ-a ruskim novcem, Plenković je pojasnio da će odgovarati za poslovanje HDZ-a od kada postane predsjednik.

“Vodit ću se s tri temeljna načela – financiranje mora biti zakonito, odluke koje se donose o prihodima ili rashodima moraju biti transparentne i da predsjedništvo kao kolektivno tijelo o tome bude informirano, te da budemo odgovorni. Pazit ćemo od koga u kojemu trenutku i iz kojih razloga primamo kredite ili pozajmice. Stavit ću tu točku. Sve što se u ovom trenutku događa pripada političkoj odgovornosti predsjednika Karamarka. Ja ću odgovarati za budućnost jer sam se zbog budućnosti HDZ-a i Hrvatske kandidirao”, zaključio je.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.