Patrik Macek/PIXSELL

Plenković: Učinit ćemo sve da ‘Lex Agrokor’ bude ustavan

Autor: dnevno.hr

'Vlada i država imaju odgovornost pronaći zakonsko rješenje za sistemski velike tvrtke', kazao je premijer

Premijer Andrej Plenković potvrdio je kako će Vlada napraviti sve što može kako bi se o ‘Lex Agrokoru’ raspravljalo već u petak na sjednici Vlade.

”Vlada i država imaju odgovornost pronaći zakonsko rješenje za sistemski velike tvrtke kada se one nađu u nekakvim problemima. Želimo da Uprava i kreditori nađu rješenje koje bi dovelo do rješavanja obaveza prema dobavljačima, novih prihoda i sigurnosti zaposlenika. Ipak, težimo i zakonskom okviru koji bi poslužio kao plan i okvir ako dođe do drugog scenarija. Učinit ćemo sve da zakonski prijedlog bude spreman do sjednice Vlade u petak”, kazao je premijer Plenković, prenosi N1. 

Upitan je li ovaj zakon zapravo miješanje države u slobodu poduzetništva, premijer je kazao kako Ustav štiti vlasništvo i slobodu poduzetništva.

”Mi ćemo napraviti sve da ovaj zakon bude u skladu s Ustavom”, rekao je Plenković.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.