Dusko Jaramaz/PIXSELL
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Plenković predstavlja svoj program: ‘Odluka HSS-a donesena je zbog neke matematike i brojeva na listama’

Autor: dnevno.hr

"Moja je misija vjerodostojnim HDZ-om vratiti povjerenje birača", kazao je Plenković u uvodu.

Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković u petak u 11 sati  održava konferencija za novinare na kojoj će predstaviti program pod nazivom “HDZ – Središnja snaga razvoja Hrvatske”.

“Moja je misija vjerodostojnim HDZ-om vratiti povjerenje birača”, kazao je Plenković u uvodu.

Sadrži temeljna načela: Politička stabilnost, pravna sigurnost, gospodarski rast i solidarno društvo – tradicionalne vrijednosti u suvremenoj Hrvatskoj

Glavni elementi programa su:

1. Pravosuđe, javna uprava i decentralizacija
2. Partnerstva, solidarnost i zaštita socijalno najugroženijih
3. Makroekonomski okvir
4. Gospodarstvo, poljoprivreda i turizam
5. Infrastruktura, digitalna Hrvatska i održiv razvoj
6. Obitelj, demografski razvoj i mladi
7. Obrazovanje, znanost i šport
8. Kultura i mediji
9. Sigurnost
10. Europska Hrvatska i vanjski poslovi

“Hrvatska demokratska zajednica narodna je i stožerna državotvorna stranka koja promiče hrvatske nacionalne interese i tradicionalne vrijednosti njegujući demokršćansku baštinu i univerzalna humanistička načela. Kao dio europskog desnog centra sa sestrinskim strankama dijelimo vrijednosti slobode, demokracije, pravne države, poštovanje temeljnih ljudskih prava, obiteljskih vrijednosti, ravnopravnost žena i muškaraca te socijalno-tržišnog gospodarstva. Potičemo poduzetništvo, kreativnost i inovacije, a istodobno
putem načela solidarnosti i socijalne uključenosti podržavamo najranjivije društvene skupine. U središtu politike HDZ-a je čovjek sa svojim neotuđivim dostojanstvom, pravima i odgovornostima”, navodi se u programu.

Plenković je istaknuo da su branitelji u temeljima suvremene hrvatske države, i HDZ to ne zaboravlja. “Poštujemo patnju naroda i osuđujemo svaki totalitarizam neovisno o njegovom ideološkom predznaku. Vjerujemo u pomirbenu politiku dr. Franje Tuđmana”, kazao je.

“Moj program je program za suvremeni HDZ. Vjerujem u održivost i uspjeh programa jer  jer se u njemu nalazi niz rješenja utemeljenih na mojem iskustvu, kao i primjerima dobre prakse. Uvjeren sam da HDZ opet može biti predvodnik i središnja snaga razvoja Hrvatske.

Plenković ostaje privržen hrvatskom identitetu, narodnjačkim, demokršćanskim i univerzalnim humanističkim vrijednostima, ali bit će i nositelj modernog, ambicioznog i dosljednog HDZ-a, koji će hrvatskim građanima omogućiti političku stabilnost, pravnu sigurnost, pouzdan okvir za gospodarski rast te društvenu uključenost i solidarnost, stoji u programu.

Plenković se osvbrnuo i na odluku HSS-a da na izbore ide u koaliciju s SDP-om.

‘Žao mi je da je odluka HSS-a donesena je u vremenskom pritisku ,da smo imali malo više vremena za razgovor. No to je odluka iza koje stoji vrlo ozbiljan broj članova HSS-a i ja takvu odluku poštujem,’ kazao je i nastavio: ‘Ova je odluka očito donesena zbog neke matematike i brojeva na listama’.

Podsjećamo, središnje izborno povjerenstvo za izbor predsjednika HDZ-a u četvrtak je  utvrdilo kandidaturu za predsjednika Andreja Plenkovića.

Kandidatura je predana u propisanom roku s 36.989 potpisa podrške članova stranke.

Program Andreja Plenkovića pogledajte u nastavku:

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI