Nikola Cutuk/PIXSELL

PLENKOVIĆ I STIER PROZVANI ZA POLITIČKU TRGOVINU! Ćorić: Čuo sam razgovor između Tepeša i Stiera

Autor: Iva Međugorac

Pero Ćorić proziva svojeg bivšeg kolegu >Tepeša, ali i Stiera te Plenkovića.

Ozbiljna pomutnja odvija se na pravaškoj sceni nakon što je bivši predsjednik HSP AS Ivan Tepeš odlučio ostati u Zagrebu, odbivši obnašati dužnost eurozastupnika svoje stranke na što je imao pravo po odlasku HDZ-ovih Davora Stiera i Andreja Plenkovića na dužnosti u Vladi. Njegov potez u stranci nisu prihvatili s odobrenjem te je Tepeš nakon najavi o izbacivanju sam odlučio napustiti pravašku stranku kojom je rukovodio.

Tu informaciju za naš je portal potvrdio glavni tajnik stranke Pero Ćorić razočaran u Tepeša s kojim ja kaže osim politički vezan i emotivno.

-Ako sam za ikoga emotivno vezan u politici to je Ivan Tepeš, to je jedna dublja veza on je od 17 godine u politici s pokojnim bratom i sa mnom doslovno. Vezani smo i politički i privatno pa vas malo više razočara kada netko grize ruku koja ga je godinama politički hranila. Mene osobno razočaralo što je on išao na pregovore bez moga znanja s Plenkovićem i Stierom i da tamo nije pokazao političku hrabrost i lojalnost- kaže Ćorić koji nam je priznao kako je u petak imao priliku čuti telefonski razgovor vođen između Tepeša i Stiera.

-On je meni sumnjiv bio na našoj konvenciji kada je držao izvješće jer me molio da ga ne predstavljam kao eurozastupnika. To je meni bilo loše jer trebao se ljudima zahvaliti na suradnju i obećati ljudima koji su za njega glasovali da će se za njih boriti u EP. Pošto to nije učinio shvatio sam da priča ide u posve drugom smjeru. Tepeš mi je tada priznao da je u kontaktu s Plenkovićem i Stierom, a u petak je pred menom nazvao Stiera i rekao mu da HSP AS inzistira na sastanku, a Stier mu je kategorički rekao da na tu temu ne želi sa mnom ni sa mojom strankom razgovarati već da će nam se javiti vezano za lokalne izbore kada za to dođe vrijeme- objašnjava naš sugovornik.

Priznaje kako Tepeša nije niti pitao što je sve dogovarao s vladajućima, ali naglašava kako on ima svoje informatore iz HDZ-a koji su mu rekli da se na bivšeg šefa HSP AS vrši pritisak te se inzistira da odustane od EP-a, a da će zauzvrat dobiti odrđene beneficije.

-To je svima jasno , to je jedna kompilacija ucjene i trgovine. On je morao prije svega sjesti sa stranačkim vodstvom i dogovoriti priču, a nakon toga sjesti sa HDZ-om i reći da ne želi s njima razgovarati nasamo. Taj mandat nije njegova stričevina, ja sam pregovarao s Hdz-om i borio se da bude na listi. Govorimo o europskim vrijednostima u koje se zaklinju sadašnji premijer i njegovi suradnici da je politička trgovina nešto nedopustivo. Politička trgovina je protuzakonita, Željko Sabo je doslovce radi toga završio u zatvoru, ali imao je hrabru Mariju Budimir koja je to prijavila. Zašto Tepeš nije bio dovoljno hrabar i rekao što su od njega tražili, a tražili su to je sigurno i to će se saznati, a mi se od takve političke komunikacije ograđujemo i odbijamo o tome sudjelovati-zaključio je Ćorić.

Za komentar ove neugodne situacije pokušali smo dobiti i Tepeša, ali on za razgovore do okončanja ovoga teksta nije bio dostupan. Međutim, za Večernji list nekoliko dana ranije demantirao je navode da mu je Plenković ponudio čelnu poziciju u Matici iseljenika kako bi odustao od EP-a.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.