Goran Stanzl/PIXSELL

Plenković: ‘Spreman sam Petrovu dati mjesto prvog potpredsjednika Vlade’

Autor: M.M.

Plenković je istaknuo da se danas na Pantovčaku održavaju "prve, inicijalne konzultacije", da ne dolazi na njih s potpisima, već se samo konzultirati.

Plenković je istaknuo da se danas na Pantovčaku održavaju “prve, inicijalne konzultacije”, da ne dolazi na njih s potpisima, već se samo konzultirati. Dodao je da nije  čuo informaciju da bi Vlada s četiri potpredsjednika bila problem za Most i li Božu Petrova, prenosi N1. 

“Imate Zakon o Vladi, predsjednik Vlade može imenovati jednu osobu za prvog potpredsjednika, tu nema nikakvih problema”, rekao je Plenković odgovarajući na pitanje o Petrovu.

“Pregovori s manjinama će trajati svaki dan, kao i s Mostom. Do 16. listopada želimo biti spremni za prvu sjednicu Sabora, i da imamo novi sastav Vlade”, kazao je kratko predsjednik HDZ-a.

Predstavnici manjina, podsjetimo, danas pregovaraju s predstavnicima HDZ-a. Sastanci se održavaju od 9 do 12 sati, ali ne u središnjici HDZ-a, kao dosad već na lokaciji koju ne žele otkriti javnosti kako bi neometano razgovarali.

“To što se ne nalaze u središnjici HDZ-a nije tako neobično, i prošli tjedan su se nalazili na tajnim lokacijama, a dolazili su samo četvrtkom kada se razgovaralo o temeljnom sporazumu. Sada se vode osjetljivi razgovori o pojedinačnim zahtjevima, jer se manjine žele osigurati da će se ostvariti njihovi uvjeti”, kaže Zavišić ispred HDZ-a.




Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.