VLADA RH

Plenković se sastao se s predstavnicima Hrvata u Srbiji: Plenković s predstavnicima Hrvata u Srbiji: “Moraju se poštivati prava naše manjine u Srbiji”

Autor: dnevno.hr

Predsjednik Vlade Plenković ponovno je izrazio svoj stav o nužnosti poštivanja prava hrvatske manjine u Srbiji, na način kako to ova hrvatska Vlada radi u smislu uključenosti srpske manjine u Hrvatskoj.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima  s predstavnicima Hrvata u Srbiji – Tomislavom Žigmanovim, predsjednikom Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupnikom u Narodnoj skupštini Srbije te Slavenom Bačićem, predsjednikom Hrvatskoga nacionalnog vijeća.

Sastanak je održan u okviru redovne suradnje i komunikacije. Predstavnici Hrvata u Srbiji upoznali su predsjednika Vlade Plenkovića s otvorenim pitanjima i izazovima s kojima se suočava hrvatska manjina u Srbiji.

Predsjednik Vlade Plenković ponovno je izrazio svoj stav o nužnosti poštivanja prava hrvatske manjine u Srbiji, na način kako to ova hrvatska Vlada radi u smislu uključenosti srpske manjine u Hrvatskoj.

Smatramo da njihov položaj našom aktivnom politikom, osobito kroz rad Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske, kroz rad Ministarstva vanjskih i europskih poslova, te projekte, možemo ojačati njihov položaj i u pogledu zastupljenosti u predstavničkim tijelima, njihovih kulturnih prava, obrazovnog sustava, kao i sudjelovanja u medijskom životu i na svaki drugi način“, zaključio je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Položaj Hrvata u Srbiji bit će jedna od glavnih tema u razgovorima između Zagreba i Beograda.

Uz predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, sastanku su nazočili državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.