Marko Prpic/PIXSELL

Plenković se sastao s predstavnicima udruga hrvatskih branitelja

Autor: dnevno.hr

Predsjednik Plenković istaknuo je kako Vlada na Prijedlogu Zakona radi godinu dana u dijalogu i partnerstvu s predstavnicima braniteljskih udruga te je zahvalio braniteljima na konstruktivnoj suradnji i nizu sugestija

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas s predstavnicima Udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, predvođenih predsjednikom Udruge 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine Đurom Glogoškim. Uz predsjednika Vlade na sastanku je sudjelovao i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Predsjednik Plenković naglasio je da Vlada Republike Hrvatske poštuje žrtve hrvatskih branitelja i dignitet Domovinskog rata.

Razgovaralo se o otvorenim pitanjima s kojima se susreću hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji, a predstavnici braniteljskih udruga podsjetili su i na godišnjicu prekida braniteljskog prosvjeda. U tom kontekstu razmatrana su rješenja iz Nacrta prijedloga Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, kao i dinamika donošenja Zakona.

Predsjednik Plenković istaknuo je kako Vlada na Prijedlogu Zakona radi godinu dana u dijalogu i partnerstvu s predstavnicima braniteljskih udruga te je zahvalio braniteljima na konstruktivnoj suradnji i nizu sugestija. Naglasio je da će Zakon na održiv, realan i sveobuhvatan način riješiti pitanje prava hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Zaključeno je kako je Nacrt prijedloga Zakona u finalnoj fazi izrade i usklađivanja stavova resornih ministarstva te će u skorom roku biti upućen u postupak javnog savjetovanja.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.