Screenshot: YouTube

Plenković: ‘Prijetnje novinarima štete slobodi govora te ih osuđujem’

Autor: dnevno.hr

U 14 je sati u Banskim dvorima započela sjednica Vlade.

Vlada bi trebala raspravljati o pregovorima za otkup dionica Mola, prijedlogu odluke o osnivanjuz povjerenstva za provedbu strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, ali i o prijedlogu uredbe o izmjenama Uredbe o visini trošarine na cigarete, sitno rezani duhan i ostali duhan za pušenje.

Tijek sjednice:

15.37 Vlada je u srijedu na sjednici donijela odluku o osnivanju Posebnog stručnog povjerenstva (PSP) za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti na čijem je čelu premijer Andrej Plenković.

Plenković postavljen na čelo posebnog stručnog povjerenstva za obrazovanje!




14:54 Ministar Marić govorio je o povećanju trošarina na cigarete i duhan. Rekao je kako je to usklađivanje s Europskom unijom. “Radi se o završnom činu. Ova uskladba je krenula 2009. godine. Bilo je šest ovakvih odluka i uredbi. Ovo je sedma i konačna”, rekao je Marić. Prema njihovim procjenama s ovakvim korekcijama fiskalni učinak povećanja prihoda državnog proračuna će iznositi oko 156 milijuna na godišnjoj razini. Rekao je i kako povećanje na cigarete neće biti veće od jedne kune.

14:50 – Vlada je ukinula naplatu tunela Sveti Ilija, a održavanje preuzima tvrtka Hrvatske ceste d.o.o. Odluka vrijedi od 1. siječnja.

14:45 Prijedlog upućivanja poziva za savjetnike koji trebaju pomoći Vladi u vezi s odabirom modela otkupa dionica Ine: “Ponuda će ići na ključne i ugledne svjetske financijske institucije koje se bave ovakvom vrstom posla” rekao je premijer. Ministar Zdravko Marić rekao je kako je pripremljen prijedlog poziva koji će biti poslan na 18 adresa, a rok za dostavu odgovora je 15. siječnja iduće godine nakon ćega ide analiza ponuda.




14:28 Prihvaćen je nacrt prijedloga zakona o istraživanju i eksploataciji ugljikovodika.

14:25 Vlada je prihvatila nacrt prijedloga Zakona o upravljanju državnom imovinom.

14:12 Premijer Andrej Plenkvoić: “Želim poslati poruku osude prijetnji hrvatskim novinarima koje su posljednje vrijeme učestale putem društvenih mreža. Vidjeli ste da policija reagira na te prijetnje” – rekao je Plenković. Dodao je kako to nije dobro za slobodu govora.

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.