Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Plenković preuzeo HDZ: Dobio čak 5000 članova više nego Karamarko (VIDEO)

Autor: T. P.

Plenković je istaknuo da će "vratiti sadržaj politici, ali i povjerenje birača u vjerodostojnost HDZ-a".

Sa 97.823 glasova od ukupno 208.277 članova HDZ-a Andrej Plenković izabran je za novog, petog predsjednika stranke. Na izbore je izašlo 98.209 HDZ-ovca (46,83 posto), važećih je bilo 97.823 glasova (99,61 posto), a nevažećih 336 glasova ili 0,39 posto, izvjestio je Damir Sesvečan, šef Središnje izborne komisije HDZ-a u središnjici stranke.

Plenković je bio jedini kandidat na izbornoj listi, baš kao i Tomislav Karamarko na izborima prije tri mjeseca, 17. travnja. Usporedimo li prethodne i ove izbore, Plenković je po osvojenim glasovima premašio Karamarka za nešto više od 5000 glasova.

Kako su izvijestili iz stranke, glasalo se na ukupno 768 biračkih mjesta u Hrvatskoj i 14 biračkih mjesta u inozemstvu na području 12 država.

Nakon objave izbornih rezultata Plenković je zahvalio svojem timu,  posebno Krstičeviću i Stieru koji su za njegova govora stajali uz njega. Istaknuo je i da će “vratiti sadržaj politici, ali i povjerenje birača u vjerodostojnost HDZ-a”.

“Rješenje ne može biti politika koja razdvaja, koja se temelji na  ideološkim razlikama i stalno otvara povijesna pitanja. Na tome se ne mogu ostvarivati nacionalni interesi. Hrvatskoj treba moderna politička platforma. Inzistirat ću da HDZ osnaži neovisnost svih političkih institucija. Preuzet ćemo incijativu u borbi za uređenu Hrvatsku”, rekao je  Plenković, a dio govora u središnjici HDZ-a možete pogledati ovdje.

Posebnog slavlja u središnjici HDZ-a ovoga puta nije bilo.

Autor: T. P.

ZADNJE VIJESTI