Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Plenković otkrio što misli o Hasanbegoviću: On je intelektualac, može privući velik broj birača’

Autor: M.M.

Plenković je istaknuo da želi vratiti političku vjerodostojnost i povjerenje HDZ-u i staviti fokus da Hrvatska bude politički stabilna zemlja

Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković gostovao je u Dnevniku  N1 televizije te govorio o unutarstranačkim izborima.

Komentirao je odluku Darka Milinovića da odustane od kandidature i kazao da je njegova odluka osobna te da je cijeni.

“Danas smo razgovarali o tome kako najbolje vidimo da možemo pomoći HDZ-u u pripremama za parlamentarne izbore i mislim da je taj razgovor bio vrlo konstruktivan i da će pridonijeti konsolidaciji HDZ-a u sljedećem razdoblju”, kazao je.

Plenković je istaknuo da želi vratiti političku vjerodostojnost i povjerenje HDZ-u, staviti fokus da Hrvatska bude politički stabilna zemlja, osnažiti pravnu sigurnost i stvoriti preduvjete za gospodarski rast.

“Program će se odnositi i na unutarstranačka pitanja. Dat ćemo i određene točke koji će biti platforma i pomoći HDZ-u u artikuliranju izbornog programa za rujan”, rekao je.

Na pitanje kakav Zlatko Hasanbegović bio ministar i bi li imao mjesto u njegovoj vladi, Plenković je odgovorio: Hasanbegović je čovjek s kojim sam imao priliku razgovarati u Bruxellesu, mislim da je intelektualac, s vrlo preciznim i jasno definiranim stavovima i s vrlo respektabilnom znanstvenom karijerom.

On može privući velik broj birača. Cijela aktivnost, ne samo gospodina Hasanbegovića, nego i svim ministara u Vladi, bila je ograničena na 5 mjeseci. Cjelovitu odluku o radu Vlade moći ćemo donijeti tek u narednom vremenu. Mislim da je najbolje da on sam donese svoj sud kako je radio.

Plenković se osvrnuo i na Karamarko za kojeg je kazao: “Tomislav Karamarko je bivši predsjednik HDZ-a, koji je dao ostavku i član je stranke, član Središnjeg odbora kao i svi ostali zastupnici.”

Autor: M.M.

ZADNJE VIJESTI