Twitter

PLENKOVIĆ OTKRIO PRVO KADROVSKO RJEŠENJE: ‘Moj šef kabineta bit će Davor Božinović

Autor: M.B.

'' Sad sam htio okupiti stabilnu parlamentarnu većinu'', kazao je Plenković.

Šef HDZ-a Andrej Plenković koji je dobio mandat za sastavljanje nove Vlade bio je gost RTL-a Danas gdje je prokomentirao planove za budućnost.

“Ovo je velika odgovornost, kao što sam danas već rekao. Riječ je o odgovornosti prema hrvatskim biračima i svima koji su nam ukazali povjerenje. Nadam se da ćemo opravdati povjerenje. Ne osjećam nelagodu, nakon ovog rezultata smo u poziciji pristupiti transformaciji izbornog programa u program Vlade. Uhvatit ćemo se ključnih tema koje muče građane”, rekao je Plenković.

“Glasovanje o povjerenju Vladi bi se moglo dogoditi idućeg tjedna. Mi sada želimo dogovore s MOST-om finalizirati, vidjeti što je realno i u kojem roku. Ono što želimo, želimo poštivati proceduru. Naći ćemo rješenje koje će zadovoljiti i MOST i proceduru”.

Plenković je promentirao i odnose s Milijanom Brkićem: “Nema nikakve marginalizacije, Brkić i ja smo u odličnim odnosima, dnevno komuniciramo. Otklanjam sve spekulacije koje se ovih dana mogu pročitati. Ono što ja radim sasvim je transparentno”.

Šef HDZ-a otkrio je kako će njegov šef kabineta biti Davor Božinović. ” Marić je jedan od kandidata za ministra financija. Ja bih kadrovske teme pustio za malo kasnije, dajte mi nekoliko dana. Sad sam htio okupiti stabilnu parlamentarnu većinu. Moj šef kabineta će biti Davor Božinović”, kazao je Plenković.

Na pitanje hoće li biti žena u Vladi Plenković je odgovorio: ”Svakako, bilo bi neobično da ih nema. Moramo uključiti žene u rad nove vlasti čim više.”

 




Autor:M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.