Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Plenković odgovorio Pupovcu: Vladu sastavlja mandatar, tako je bilo, tako će i biti

Autor: I.G.

"Svašta se piše. Kada predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović da mandataru ponudu da sastavi vladu onda, on odlučuje o ministrima i sastavu vlade. Tako je bilo prije, tako će biti i sada", izjavio je Plenković ispred središnjice HDZ-a.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković odgovorio je u petak potpredsjedniku SDSS-a Miloradu Pupovcu na izjavu da njegova stranka neće podržati vladu u kojoj će biti Zlatko Hasanbegović, istaknuvši da će mandatar i sada, kao što je bilo i prije, odlučivati o ministrima i sastavu vlade.

“Svašta se piše. Kada predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović da mandataru ponudu da sastavi vladu onda, on odlučuje o ministrima i sastavu vlade. Tako je bilo prije, tako će biti i sada”, izjavio je Plenković ispred središnjice HDZ-a.


HASANBEGOVIĆ ODBRUSIO PUPOVCU: On ne može kadrovirati buduću hrvatsku Vladu, u to sam siguran

Hoće li HDZ žrtvovati Hasanbegovića za Pupovčevu podršku?


Odgovorio je tako na novinarski upit kako komentira izjavu Pupovca, koji je za televiziju N1 najavio mogućnost sudjelovanja predstavnika manjina u stvaranju vladajuće većine, ali i istaknuo da SDSS sigurno neće podržati vladu u kojoj će biti tehnički ministar kulture Hasanbegović.

Novinarima je kazao kako očekuje dobar sastanak na kojem će predstavnicima manjina predstaviti ideju kako formirati stabilnu parlamentarnu većinu, “da pokažemo poštovanje prema zaštiti i pravima nacionalnih manjina, a što i Ustav RH, zakon i drugi ustavni zakoni predviđaju”. Također, želja mu je upoznati se s platformom nacionalnih manjina nakon njihovih konzultacija.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.