Dalibor Urukalovic/PIXSELL

ZAVRŠILA JOŠ JEDNA RUNDA PREGOVORA! Plenković: ‘Radimo na smanjenju ministarstava’

Autor: T. P./M.M.

Plenković je dodao da se zalaže da vlada bude zajednička i jedinstvena.

Nešto iza 19 sati završila je i peta runda pregovora između Mosta i HDZ-a, a okupljenima su se obratili Andrej Plenković i Božo Petrov.

“Mislim da smo s današnjim razgovorima došli blizu rješenja koje će omogućiti učinkovitu i racionalnu Vladu. Tijek jutra će se sastani naši kolehe kako bi se napravi novi nacrti programa buduće Vlade, a  će popodne će uslijediti novi sastanak. Zadovoljni smo onim što smo čuli, a cilj nam je da u ponedjeljak predsjednici dođemo sa 76 potpisa kako bismo dobili mandat za sastav Vlade”, rekao je Plenković.

Petrov je bio kratak te kazao da se danas  govorilo o ustrojstvu Vlade te da će Most i  HDZ-a  proći kroz sva tijela i da je realno očekivati dogovor u sljedećih par dana

Plenković je naglasio da se radi na tome da broj ministarstava bude nešto manji nego u prethodnoj vladi.


 

Pregovori Mosta i HDZ-a nastavljaju se prema planu, što je potvrdio i predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković. Na pitanje je li točno da Most sada dvoji između četiri ministarstava i predsjednika Sabora ili pet ministarstava i je li to tema pregovora, Plenković je odgovorio:

“Pitajte njih. Razgovaramo. Sve je na stolu i predmet pregovora – i sastav Vlade i ključne dužnosti u Saboru.”

Na pitanje li to uopće opcija za HDZ, Plenković nije bio ništa određeniji: “Ja sam rekao što nam je jako važno”, nadovezujući se na svoju izjavu od neki dan kada je izjavio da je funkcija predsjednika Sabora za HDZ jako važna.

Što se tiče Mostova zahtjeva za tzv. vertikalno kadroviranje, Plenković je dodao da se zalaže da vlada bude zajednička i jedinstvena, tj. da ministri ne budu u izoliranim odjelima, već da djeluju kao kolegij na vladi.

Autor: T. P./M.M.