Petar Glebov/PIXSELL

Plenković: ‘Nikakvih ultimatima Mosta nema, to je – passe’

Autor: dnevno.hr

Ni Plenković, ni Pupovac nisu htjeli potvrditi da će Milorad Pupovac biti potpredsjednik Vlade

Nakon što je završio sastanak predstavnika HDZ-a i nacionalnih manjina novinarima su se obratili potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković

”HDZ poštuje naš Ustav i ustavni zakon i sve zakone koji reguliraju prava nacionalnih manjina. Izrazili smo želju da vlada ima potporu svih 8 predstavnika manjina. Dogovorena je dinamika sastanka. Naš idući susret će biti u četvrtak. Do tad ćemo razmijeniti stajališta o važnim temama. Mi želimo da buduća vlada ima kontinuiranu suradnju koja će provoditi sve pozitivne propise i naći rješenja za neka pitanja za koja dosad to nije bilo riješeno. Bila je vrlo kvalitetna atmosfera na sastanku i očekujem pozitivnu suradnju” kazao je Plenković, a prenosi N1. 

Pupovac je potvrdio da je atmosfera bila dobra dobru i da su razgovarali o načelnim pitanjima kako ćemo i na koji način započeti pregovore. Dodao je da su bili otvoreni  za ne samo razgovor, nego i za postizanje sporazuma. “Vjerujemo da ćemo s politikom današnjeg HDZ-a vratiti krenuti u stvaranje stabilne političke situacije u zemlju gdje će manjine doprinositi u svojem interesu i interesu zemlje”, rekao je Pupovac.

Na pitanje hoće  Zlatko Hasanbegović biti ministar u budućoj vladi, Plenković nije dao konkretan odogovor

”Nismo uopće razgovarali o sastavu vlade jer to nije bila tema. O sastavu vlade odgovara mandatar i ja bih tu stavio točku”, kazao je.c.

”Mi smo započeli razgovore koji pokazuju da možemo imati puno povjerenje u Plenkovića kada su posrijedi odluke o sastavu vlade, a o svim drugim aspektima ćemo tek razgovarati”, kazao je Pupovac.

Ni Plenković, ni Pupovac nisu htjeli potvrditi da će Milorad Pupovac biti potpredsjednik Vlade.

”Pitanje ustroja Vlade doći će kasnije na dnevni red”, rekao je kratko Plenković.

Plenković je za kraj poručio kako ultimatum Mosta više ne postoji na način kako je prezentiran uoči izbora. “Mislim da malo evoluiramo i javnost i mediji. Održali smo sastanak i Petrov i ja smo definirali kalendar susreta. Idući sastanak je u ponedjeljak u 15 sati i nikakvih ultimatima nema – to je passe.Ovaj proces vodim kao predsjednik stranke koja je ostvarila daleko najbolji rezultat. Odluka da se najprije razgovara s Mostom govori koliko smo spremni za nastavak suradnje”, zaključio je Plenković.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.