Patrik Macek/PIXSELL

Plenković nije odlučio tko će biti ministar kulture, ali tvrdi: ‘Iznimno cijenim Ninu Obuljen’

Autor: dnevno.hr

Na upit tko će ga zamijeniti u Europskom parlamentu, Plenković je rekao da je tu zakon sasvim jasan i da umjesto njega dolazi HDZ-ovac Ivica Tolić.

Mandatar za sastav nove hrvatske vlade Andrej Plenković izjavio je u Bruxellesu da još nije odlučio tko će biti ministar kulture, a za Ninu Obuljenj Koržinek, koju mediji spominju kao potencijalnu kandidatkinju, rekao je da je izuzetno cijeni.

“Čuo sam da je danas najavljena konferencija za novinare. Nina Obuljen je bila državna tajnica u vladi HDZ-a, u kojoj sam i ja bio, ima veliko iskustvo, cijeli svoj život je posvetila hrvatskoj kulturi, ima značajnu europsku dimenziju. Izuzetno je cijenim, a što se tiče sastava vlade, na mandataru je da odluči kada za to dođe vrijeme, a u ove spekulacije ne bih ulazio”, rekao je Plenković novinarima u Bruxellesu, izvijestio je HRT.

Dio udruga iz Domovinskog rata na konferenciji za novinare u Zagrebu optužio je Ninu Obuljen Koržinek, koju su mediji proteklih dana navodili kao izglednu kandidatkinju za ministricu kulture, za izravnu umiješanost u navodni kriminal u HAVC-u.

Plenković je rekao da on i Stier podnose ostavku na mjesto zastupnika u Europskom parlamentu, što bi moglo značiti da Stier ulazi u novu vladu.

>>> Šuica najavila: Stier je novi ministar vanjskih poslova RH

Davor Ivo Stier nije htio odgovoriti na pitanje hoće li biti novi ministar vanjskih poslova. “To je na mandataru da odluči. Kako je Plenković rekao, Ivana Maletić i dalje ostaje zastupnicom, što bi značilo da neće biti dio nove vlade”, rekao je.

Na upit tko će ga zamijeniti u Europskom parlamentu, Plenković je rekao da je tu zakon sasvim jasan i da umjesto njega dolazi HDZ-ovac Ivica Tolić, javlja HRT.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.