Zeljko Lukunic/PIXSELL

GUŽVA U HDZ-U: Stigao Petrov, Plenković odbio komentirati Hasanbegovićevu sudbinu!

Autor: dnevno.hr

Komentirajući hoće li oporba prihvatiti Božu Petrova kao predsjednika Sabora, Plenković je rekao da ne vidi zašto se to ne bi dogodilo.

HDZ u 12 sati održava sastanak Kluba zastupnika u Saboru, na kojemu će se odlučiti o članovima saborskih odbora iz reda stranke.

Tijek događaja: 

U stranku su već oko 8:30 stigli Jandroković i Plenković, potom i Davor Ivo Stier, Božo Petrov  i Zlatko Hasanbegović. Na pitanje novinara zašto je stigao ovako rano stigao u stranku, Hasanbegović nije htio odgovoriti.

 Prilikom odlaska, nakon 45 minuta, kazao je da je rješavao administrativne stvari. Plenković je također izbjegao odgovoriti na pitanje ostaje li Hasanbegović ministar kulture.

“Očekujem da će sve proći u redu, da ćemo danas dobiti predsjednika Sabora, potpredsjednike Sabora, ona potrebna radna tijela kako bismo mogli nastaviti sjednicu i danas završava ova jedna etapa koja je počela s izbornom kampanjom, nakon toga pregovorima o formiranju parlamentarne većine i Vlade. Danas ulazimo u drugu, novu etapu”, rekao je Gordan Jandroković za N1.

Predsjednik Andrej Plenković komentirao je nagađanja da u stranci vlada nervoza zbog neizvjesnosti oko izbora ministara. 

“Odgovornost za odabir ministara je na mandataru. Nikakvih pritisaka nema. Moj izbor će biti onaj koji će dobiti, siguran sam, i podršku na predsjedništvu HDZ-a, naših koalicijskih partnera i u Saboru”, rekao je Andrej Plenković i dodao da u stranci nema nikakve nervoze,.




Komentirajući hoće li oporba prihvatiti Božu Petrova kao predsjednika Sabora, Plenković je rekao da ne vidi zašto se to ne bi dogodilo.

Komentirao je i odlazak Ivana Tepeša u Europski parlament. “Zakon je takav, bio je osmi na listi. Mislim da je to činjenica. Je li primjereno, nije na meni da odlučim”, rekao je Plenković.

Danas je i konstituirajuća sjednica Sabora, na kojoj će se izabrati i novi predsjednik, ovoga puta, u dvogodišnjem mandatu.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.