Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Plenković: ‘Milanović manipulira, Perković i Mustač nisu bili dio HDZ-a’

Autor: dnevno.hr

"Osjećam suosjećanje s obitelji Đureković", kaže Plenković, pa podsjetio na Milanovićevu odluku o prijedlogu zakona popularno nazvanog "lex Perković", izašli iz Sabora i "vrlo jasno osudili takvo ponašanje Kukuriku vlade."

U srijedu su u Münchenu Josip Perković i Zdravko Mustač osuđeni na doživotni zatvor zbog pomaganja u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića. Neprestano pristižu reakcije.

Izjavu je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dao u Središnjici HDZ-a. Rekao je da je presuda i osuda režima kojeg se provodio protiv hrvatskog iseljeništva.

“Osjećam suosjećanje s obitelji Đureković”, kaže Plenković, pa podsjetio na Milanovićevu odluku o prijedlogu zakona popularno nazvanog “lex Perković”, izašli iz Sabora i “vrlo jasno osudili takvo ponašanje Kukuriku vlade.”

“Tom je politikom Zoran Milanović doveo Hrvatsku na rub kredibiliteta u EU. To jako dobro zna naš povjerenik Neven Mimica koji je vidio dokumente, i time je nepovratno narušen međunarodni kredibilitet te bivše Vlade. Vrlo smo jasno osudili sve totalitarne režime i usprotivili se politici koja je štitila upravo one koje je danas Visoki sud u Munchenu osudio. HDZ će voditi snažnu politiku zaštite nacionalnih interesa, javlja N1

“Manipulacije i laži kojima se danas koristio Milanović su neprihvatljive. Niti su ti ljudi bili dio HDZ-a, niti su davali putovnice. Providno je kako on skreće pozornost s najveće sramote svoje Vlade, lex Perković zakona, ali to mu neće proći i javnost to jako dobro zna”, kaže Plenković.

“Svi oni koji su se u jednom trenutku stavili u službu hrvatske države, kao i Perković i Mustač, jer je opstanak Hrvatske bio ugrožen, dali su doprinos. Ali, s kuta gledanja HDZ-a to ih ne amnestira od odgovornosti”, rekao je.

“Milanović pokušava skrenuti pozornost sa svoje odgovornosti na druge, ali to mu neće proći”,ponovio je.

“Za procesuiranje bilo kojeg kaznenog djela nadležna su državna odvjetništva i sudovi. Ključna je bila odluka hrvatskih sudova. Da se sluđala izvršna vlast, ovog procesa ne bi bilo.”

Rekao je i da Milanović i SDP nude čitav niz objašnjenja o aferama.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.