Petar Glebov/PIXSELL

PLENKOVIĆ: ‘Meni da netko nameće ritam? Nema šanse. Ni u životu ni u politici, a kamoli u…’

Autor: dnevno.hr

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković izjavio je u subotu u Virovitici kako je ostvaren napredak u ugovaranju i realizaciji projekata u okviru  “Projekta Slavonija, Baranja i Srijem”, a uz daljnje jačanje fiskalnih kapaciteta jedinica lokalne samouprave, potrebno je naći kombinaciju korištenja sredstava državnog proračuna i EU fondova, kako bi stvorili okvir za ostanak mladih u Slavoniji.

Nakon sjednice premijer je odgovarao na pitanja novinara, a u prvom planu opet su bila ona o Agrokoru.

“Što s tiče povjerenika, predložit ćemo novu izvanrednu upravu, imenovat će je Sud, to sam rekao i jučer u Bruxellesu. Razgovori se vode, diskretni su, kad sve bude potvrđeno, dogovoreno, sve konzultacije obavljene, tada ćemo objaviti našu odluku”, rekao je Plenković.

Na pitanje hoće li novi povjerenik biti iz sadašnje izvanredne uprave ili netko izvana premijer je odgovorio: “Neću vam reći”.

“Proces traje deset mjeseci, jako puno toga se napravilo. Cijela javnost, komentatori, oporba, mediji… Kreiramo atmosferu kao da će se nešto sada, jučer, prekjučer dogoditi. Neće. Krupan je bio naš angažman prije deset mjeseci, da toga nije bilo pitanje je kako bi izgledalo hrvatsko gospodarstvo. Ovo je nova situacija, imamo odgovornost da nađemo način da se proces dovrši do kraja s ciljem postizanja nagodbe s kojom će svi dionici, ja bih rekao, biti što manje nezadovoljni”, rekao je Plenković.

Na kritike oporbe da presporo donosi odluke, odgovara: “Neka pobijede na izborima pa nek budu predsjednici Vlade. Ja donosim odluke dinamikom za koju smatram da je najbolja. Meni da netko nameće ritam, nema šanse. Ni u životu ni u politici, a kamoli u vođenju Vlade”, prenosi N1.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.