Zeljko Lukunic/PIXSELL

PLENKOVIĆ: ‘Izjava ministrice Murganić nije bila najsretnija, ALI…’

Autor: dnevno.hr

'Jednoglasno smo riješili da se Tomaševića bezuvjetno isključi iz stranke'

Premijer Andrej Plenković u Splitu će gledati otvaranje Europskog rukometnog prvenstva, utakmicu Hrvatske sa Srbijom. Prije toga posjetio je Solin gdje je odgovarao na pitanja novinara.

Ministra Murganić komentirala je slučaj obiteljskog nasilja župana Tomaševića riječima: “Tako je to u obitelji”, a sada se premijer osvrnuo na tu izjavu.

”Htio bih vratiti priču nazad. Kad je došlo do javne objave informacije o problemima Tomaševićeve supruge, HDZ je donio odluku da raspusti organizaciju u Požeško-slavonskoj županiji. Vrlo jasne poruke smo poslali županu Tomaševiću. Jednoglasno smo riješili da se Tomaševića bezuvjetno isključi iz stranke. Reagirali smo vrlo čvrsto i odlučno. Što se tiče postupka, to je stvar pravosuđa na koji ni ja, ni Vlada ne možemo utjecati. Izjava ministrice nije bila najsretnija, ali što se tiče teme suzbijanja nasilja u obitelji, pozicija nam je jasna i čvrsta”, rekao je Plenković.

Komentirao je i utakmicu protiv Srbije.

”Drago mi je da je Hrvatska domaćin još jednog prvenstva u rukometu. Bit će mi zadovoljstvo dati podršku i nadati se pobjedi i sjajnom rezultatu.

Komentirajući dokument koji se pojavio i iz kojeg je vidljivo kako se pripremaju “poželjna” pitanja za ministre koji će sudjelovati u aktualnom prijepodnevu, premijer je rekao kako je “riječ o normalnoj pripremi aktualnog prijepodneva”, prenosi N1.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.