Photo: Anto Magzan/PIXSELL

PLENKOVIĆ I MILANOVIĆ PROKOMENTIRALI NOVO SUČELJAVANJE!

Autor: M.B.

Lidere stranaka koji imaju najviše mandata prema anketama, Nova TV pozvala je na sučeljavanje 9. rujna, a na pitanje o tome hoće li se odazvati Plenković je izbjegavao direktno dogovoriti.

Dok je obilazio četvrti Novog Zagreba, kandidat HDZ-a za premijera Andrej Plenković odgovorio je i na pitanje o anketama koje je objavila Nova TV.

‘Što se tiče anketa, mislim da one pokazuju bitan trend – da smo u samo dva mjeseca konsolidirali HDZ, mijenjajući retoriku, kulturu komunikacije i dijaloga u ovoj kampanji. Mislim da smo cijelu kampanju proveli upravo u tonu kojeg smo mi digli na europsku razinu’, rekao je Plenković.

Lidere stranaka koji imaju najviše mandata prema anketama, Nova TV pozvala je na sučeljavanje 9. rujna, a na pitanje o tome hoće li se odazvati Plenković je izbjegavao direktno dogovoriti.

‘Što se tiče sučeljavanja, ja sam za razliku od svih mojih prethodnika, odmah na to pristao početkom kolovoza. Ja ću pobijediti sa ili bez ovog sučeljavanja. Mislim da druga strana nema osobite volje. Od silnih želja i vapaja za sučeljavanjem, od onog prvog sučeljavanja u kolovozu, vidim da nema osobite ambicije. Ja imam niz medijskih nastupa dogovorenih i za danas i za sutra. Bit ćemo u kontaktu s vašom kućom’, odgovorio je Plenković.

Uvjeren je da će HDZ biti pobjednik izbora, ali i da će upravo njegova stranka najviše glasova dobiti u Novom Zagrebu. ‘Bit ćemo sigurna stranka s najvećim brojem mandata i relativni pobjednik izbora i formirat ćemo stabilnu hrvatsku Vladu’, zaključuje Plenković.

Kandidat za premijera Narodne koalicije Zoran Milanović jutro je proveo na sastanku sa sindikatima, a nakon sastanka je komentirao ankete i poziv na sučeljavanje.

‘Moram priznati da o tome još nisam ni informiran, niti sam razgovarao sa suradnicima, niti s kolegama iz koalicije pa ćemo vidjeti. Ja sam pozivao Novu TV da organizira, i RTL, da organiziraju sučeljavanje još prije, da naprosto ostane još puno vremena za dojam, za analizu tih sučeljavanja. HTV je to napravio. U ovom trenutku imam drugih obaveza, vidjet ćemo. Ne znam’, rekao je Milanović.

‘Ankete nam daju prednost manju ili veću od ove, stvar trenda. Dakle bitno je uhvatiti trend. To su ankete koje su rađene, pa i ova, još u osmom mjesecu i mi smo optimisti. Ali da će biti jednostavno, neće biti jednostavno’, zaključuje Milanović.

Autor: M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.