Dusko Jaramaz/PIXSELL
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Andrej Plenković predao potpise za kandidaturu

Autor: T. P.

Plenković potpise predaje u središnjice stranke.

Nakon ostavke Tomislava Karamarka na mjesto predsjednika HDZ-a, svoje potpise za kandidaturu na tu poziciju predaje Andrej Plenković. Plenković je skupio 36 500 potpisa za kandidaturu za novog šefa HDZ-a i donio ih u središnjicu stranke.

U središnjicu stranke stigao je u pratnji glasnogovornika Davora Stiera i šefa izbornog stožera generala Damira Krstičevića.

“Nadam se da će povjerenstvo verificirati potpise. Izbori su bitni za jačane legitimiteta novog predsjednika HDZ-a, i na unutarnjem planu u stranci, ali jednako tako i prema van, kako bi mogao voditi stranku u nove parlamentarne izbore. Program koji sam pripremio predstaviti ću ovdje u petak u 11 sati. Do izbora 17. srpnja obići ćemo sve županije i predstaviti članovima naš program”, rekao je Plenković.

Na upit žali li što je jedini kandidat Plenković je rekao: “Volio bih da se još netko kandidirao, to bi bilo dobro za jačanje unutarstranačke demokracije, ali ta je odluka do svakog člana ponaosob”.

Plenković je kazao da će legitimitet dobiti glasovima članova na izborima. Rekao je da su izbori u HDZ-u u vrijeme godišnjih odmora, pa podjeća sve članove da imaju mogućnost glasovanja u svim organizacijama HDZ-a u drugim gradovima i općinama.

Što se tiče koaliranja s drugim strankama, Plenković je kazao da je on u dosadašnjoj pretkampanji koncetriran samo na HDZ.

Unutarstranački izbori održat će se 17. srpnja, a zasad je Andrej Plenković jedini kandidat. Tako će vjerojatno i ostati.

Iako se ranije spekuliralo o kandidaturu Tomislava Tolušića, Olega Butkovića, Mire Kovača te Milijana Brkića, oni se neće kandidirati te Plenković ostaje jedini ozbiljan kandidat. Podsjetimo, u utorak je predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u Skupštini Međimurske županije Aleksandar Makovec u tajništvu županijske organizacije stranke popunio je kandidacijski obrazac za predsjednika HDZ-a.

Iako je svjestan da vjerojatno neće prikupiti potrebnih pet tisuća glasova, napravio je ovo, kako kaže, iz protesta. Makovec nije zadovoljan načinom izbora predsjednika a ni time što su mediji proglasili Plenkovića pobjednikom i prije izbora.

Autor: T. P.

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI