Dusko Marusic/PIXSELL

Plenković: ‘Ako Most bude relativni pobjednik izbora, neka Petrov bude premijer’

Autor: M.M.

"Obrazovanje je ključ razvoja svakog gospodarstva i da bismo bili u stanju imati ljude koji će voditi Hrvatsku obrazovni sustav mora stvoriti mlade za radna mjesta budućnosti", kazao je Plenković.

HDZ je na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma u 10 sati počeo s predstavljanjem programa za mlade “Biraj bolju budućnost“, a na predstavljanju su bili Ivana Maletić i predsjednik stranke Andrej Plenković.

“Možemo donijeti Hrvatskoj onu inovativnost koja je potrebna Hrvatskoj za napredak. Vi, naši mladi možete napraviti da Hrvatska prednjači u tome jer ste pokazali da možete puno i više od drugih – rekla je Ivana Maletić, javlja N1 televizija.

 “Sada je svaki četvrti mladi bez posla i moramo to skupa promijenti i zato smo u temelje programa stavili siguran posao za mlade i to ćemo razvijati zajedno”, dodala je Maletić i u nastavku poručila mladima kako su oni snaga koja može stvoriti bolju budućnost.

”Obećavamo da ćemo kao vlada slušati vas i vas uključiti. Mjere nećemo raditi tako da im se vi prilagođavate nego ćemo se mi prilagođavati vama”, kazala je Maletić.

Okupljenima se obratio i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i kazao da je obrazovanje temelj budućnosti.

‘Za mene je ovo nastavak projekta kojeg smo počeli prije 4 godine kada sam odlučio da sustavno izgradimo mlade politčare HDZ-a”, kazao je.

”Postoje 3 do 4 bitna problema mladih, a to su visoka stopa nezaposlenosti – tu smo treći u EU. Zatim pitanje neusklađenosti obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada. Pitanje isključenosti nekih mladih od obrazovnog sustava. Ključno pitanje, a to je stambeno pitanje mladih. Obrazovanje je ključ razvoja svakog gospodarstva i da bismo bili u stanju imati ljude koji će voditi Hrvatsku obrazovni sustav mora stvoriti mlade za radna mjesta budućnosti. Tu se od mladih očekuje kritičko razmišljanje, želim da budu kreativni da su inovativni i da su u stanju rješavati probleme. Upravo na tom tragu sastavljen je ovaj program”, kazao je.

Na pitanje  smetaju li ga kritike iz Mosta Plenković kaže kako ne vidi zašto bi ga trebali kritizirati.

”Ne smeta. Mogu svi izražavati svoje stavove ne vidim zašto bi Most trebao mene kritizirati, ja nemam opterećenje nesporazuma iz prošle vlade”, kazao je i ostavio otvorena vrata za postizbornu suradnju s Mostom.

”Otvoreni smo za suradnju s Mostom. Ako Most bude relativni pobjednik izbora, neka Petrov bude premijer’, kazao je Plenković odgovarajući na novinarska pitanja nakon predstavljanja programa.

 

 

 

Autor: M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.