screenshot/HRT

PILSEL NALJUTIO BRANITELJE: Nakon što je rekao da je bio u 4. gardijskoj brigadi, razotkrili ga

Autor: dnevno.hr

"Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske", poručio je Hrvoje Pupić Vurilj

Tema emisije “Otvoreno” na HRT-u bile su poruke koje su poslane s komemoracije za generala Praljka, kao i pitanja potencijalnih novih optužnica iz Bosne i Hercegovine. O tome su u emisiji razgovarali Marinko Krešić, glavni tajnik Hrvatskog generalskog zbora, Željka Antunović, bivša potpredsjednica Vlade, Višnja Starešina, novinarka i publicistica, Zlatan Mijo Jelić, general HV i HVO-a te Drago Pilsel, novinar i publicist. Upravo se oko potonjeg razvezala intrigantna priča.

Naime, Pilsel je istaknuo da  su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade. Na tu je informaciju reagirala i 4. gardijska brigana ZNG.

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1991. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske”, poručio je Hrvoje Pupić Vurilj, predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.