Davor Visnjic/PIXSELL, Goran Stanzl/PIXSELL,

PILSEL, MARKOVINA I KOSANOVIĆ PONOVNO USTAJU PROTIV HRVATA: Pogledajte što sada spremaju!

Autor: dnevno.hr

Na tribini će govoriti: novinar i teolog Drago Pilsel, te povjesničar Dragan Markovina. Moderator tribine će biti Saša Kosanović, bivši zaposlenik HRT-a koji je poznat po ‘ideološki obojanim reportažama’ pri čemu nije skrivao netrpeljivost prema Hrvatskoj.

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju na tribinu:„Jasenovac, negiranje genocida i uloga katoličke crkve u novom valu revizionizma“. Tribina će se održati u utorak u Zagrebu.

Na tribini će govoriti: novinar i teolog Drago Pilsel,  te povjesničar Dragan Markovina. Moderator tribine će biti Saša Kosanović, bivši zaposlenik HRT-a koji je poznat po ‘ideološki obojanim reportažama’ pri čemu nije skrivao netrpeljivost prema Hrvatskoj.

Na tribini će se govoriti o kaptolskom Društvu za istraživanje trostrukog logora Jasenovac kojem je na čelu Stjepan Razum, o manipulacijama brojem žrtava, vrijeđanju patrijarha Vartolomeja, Jastrebarskom i dječjim logorima, novim napadima iz redova katoličke crkve koji idu u pravcu negiranja genocida i proturanja teze o Jasenovcu kao poslijeratnom logoru…

Podsjetimo samo kako je Markovina javnosti postao poznat kao osoba koja je uspjela prikupiti oko 3.000 potpisa protiv postavljanja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku, dr. Franji Tuđmanu. A sve je poznatiji i po širenju ideje “modernog antifašizma” kojim bi, ” pomogao ljudima da shvate kako je jedina racionalna i ozbiljna perspektiva bratstvo hrvatskog i srpskog naroda i moderna antifašistička, demokratska, lijeva Europa”.

A što se Drage Pilsela tiče, on sam je za sebe kazivao da dolazi iz ustaške obitelji te da je odrastao u nacionalističkom krugu. A s obzirom kako će na tribini biti riječi i o tome kako hrvatska katolička crkva napada i negira, po njima, Jasenovac, svakako valja podsjetiti i na izjavu ovog novinara koji je o katoličkoj crkvi rekao da je “mala neljudska, nacionalistička i žalosna katolička sekta” od koje želi ostati daleko…

Kao član HHO-a pokapao je ubijene Srbe u Lici te popisivao zločine nakon Oluje. Isključen je iz HHO-a 1997. godine nakon neslaganja sa Ivanom Zvonimirom Čičkom. Nakon toga vodio je program na prvom Gay Prideu u Zagrebu 2002. godine, a izbačen je iz članstva Hrvatskog društva katoličkih novinara. Nakon izbacivanja u više je navrata napadao kako Katoličku crkvu tako i biskupe. Na haškom suđenju, hrvatskim generalima Gotovini, Čermaku i Markaču, u veljači 2009., odvjetnik Ante Mišetić, izjavio je, da je Pilsel, poslije Oluje, tada kao član HHO-a pod pseudonimom Vjeran Grković skupljao dokaze protiv hrvatskog vodstva i HV-a. Sudjelovao je u predsjedničkoj kampanji Ive Josipovića, a nakon njegove pobjede na izborima trebao je biti jedan od predsjednikovih savjetnika, voditelj Odjela za analitiku. Međutim zbog jedne kolumne u kojoj je koristio psovke i neprimjerene izraze, nakon čega je izbila afera, otišao je iz Ureda Predsjednika. Vodio je kampanju don Ivana Grubišića na parlamentarnim izborima 2011. Znan je i kao čovjek s tri imena pa se tako u Argentini zvao Carlos Zvonimir Pilsel. Dolaskom u Hrvatsku uzima krsno ime Drago i odbacuje dva prethodna imena. Nedavno se na javnoj televiziji proglasio Jovom. Mnogi ga pamte kao zagriženog desničara koji se vrlo brzo transformirao u radikalnog ljevičara.

U kojem će svjetlu proći ova tribina, te hoće li se na njoj donijeti objektivni zaključci, pokazat će vrijeme.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI