Marko Prpic/PIXSELL

Picula poručio: SDP-u treba reset, ali ime stranke ostaje

Autor: dnevno.hr

''Ono čime nisam zadovoljan je stanje u stranci. SDP-u ne treba samo promjena vodstva što ćemo dobiti izborima'', kazao je Picula.

Kandidat za predsjednika SDP-a Tonino Picula predao je potpise potrebne za kandidaturu na sljedećim unutarstranačkim izborima. Prikupio je 3.165 potpisa i izrazio zadovoljstvo pretkampanjom.

”Ono čime nisam zadovoljan je stanje u stranci. SDP-u ne treba samo promjena vodstva što ćemo dobiti izborima. SDP-u je potreban cjelovit reset i to treći po redu od 1990. Potrebna je političko – programska obnova, treba mijenjati Statut i svakako trebamo organizaciju jačati tamo gdje nas nema ili gdje smo oslabjeli. Zato ja u svom programu nudim temeljne vrijednosti socijaldemokracije. Treba zaštićivati i one ranjive skupine, a to nisu samo etničke manjine. Treba se zalagati za one koji žive od poduzetništva”, rekao je Picula.

”SDP se mora dovesti u poziciju kad će moći pobijediti svog neposrednog konkurenta, HDZ i to kad nije na koljenima. Politički ćemo sazrijeti kad na vlast dođemo samostalno. Da bismo to mogli moramo otvoriti dijalog u stranci. Prvi test će biti lokalni izbori u svibnju iduće godine. Ja sam kandidat za predsjednika SPD-a koji je bio gradonačelnik i znam da se politika suočava s podupirateljima na lokalnoj razini”, kazao je, piše N1.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.