Slobodna Dalmacija

Piciginaši se oglasili o teroru na plaži: Psovala nam je ‘majku dalmatinsku’, nije u redu nazivati nas krkanima!

Autor: M.M.

Mi pazimo i na dicu i na invalide, uvik se maknemo kad vidimo da nekome smetamo, a ovo je jedino misto di možemo igrati i stvarno nije u redu nazivati nas krkanima", smatraju oni.

Nakon što se u subotu u svim medijima proširila priča  o neugodnom iskustvu 29-godišnjakinje iz Donjeg Miholjca sa skupinom piciginaša na plaži hotela “Resnik” koji su je, ustvrdila je, pred njezinom dvomjesečnom bebom i dvogodišnjim sinom napali zbog toga jer im je uzela lopticu s kojom su igrali, o cijelom su se događaju za Slobodnu Dalmaciju oglasili i prozvani piciginaši.

“Krkani s Resnika” kazali su da nikakvog nasilja prema gošći iz Donjeg Miholjca nije bilo, nego da je, naprotiv, ona bila vrlo histerična i vulgarna te da im je svima u više navrata psovala “mater dalmatinsku” te vikala da je “boli neka stvar za njih”. Kažu i da postoje svjedoci koji su je vidjeli kako tog dana ispija više piva.

“Prve riječi koje nam je uputila prije ičega bile su: “Boli me k…. za vas, ja sam došla tu i nećete ovdje biti, je… vam mater dalmatinsku”, ističu oni i dodaju da su joj objasnili da nikome ništa neće biti, da je loptica s kojom igraju mekana.

“Ja sam je, nakon tri uljudna i pristojna upozorenja da nam vrati lopticu, priznajem, uhvatio za ruku da otrgnem balun. No, ona je prvo zamahnula drugom rukom prema meni, a onda je, kad sam joj htio uzeti lopticu, ovu ruku s balunom prislonila sebi na prsa i čučnila odmah doli. Zato je onako ružno ispalo na slici da je tučem ili lomim ruku”, pojasnio je jedan Dalmatinac i dodao da je s ta priča o lomljenju ruke i povlačenju čista izmišljotina i da  nije bilo nikakvog nasilja.

“Mi pazimo i na dicu i na invalide, uvik se maknemo kad vidimo da nekome smetamo, a ovo je jedino misto di možemo igrati i stvarno nije u redu nazivati nas krkanima”, smatraju oni.

Jedan od njihovih kolega piciginaša ubacuje da im je suprug gošće iz Slavonije nudio 200 kuna da odu bez loptice, no Stipan kaže da “ne bi da lopticu ni za tisuću kuna”

Iz PU splitsko-dalmatinske izvijestili su s da su kaštelanski policajci identificirali sve osobe koje su sudjelovale u ovom događaju, no da još protiv nikoga nije podnesena nikakva prijava jer se još nije sa svima razgovaralo. Poručuju, pak, da se u ovom slučaju sigurno radi o prekršaju javnog reda i mira, a koliko će optužnih prijedloga i protiv koga biti podignuto redovnim putem, tek će se vidjeti idućih dana.

Autor: M.M.

VEZANE VIJESTI

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.