Patrik Macek/PIXSELL

PETROV UVODI NOVOST U SABORU! Zastupnici će se konačno ‘naučiti ponašati’

Autor: I.G.

Cijeli bi posao trebao biti dovršen za dva do tri mjeseca.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov izjavio je danas, nakon sjednice saborskog Predsjedništva, kako je dogovoreno da će se napraviti nacrt kodeksa o etičnom ponašanju zastupnika, a cijeli bi posao, rekao je, ako se bude radilo kako treba, trebao biti dovršen za dva do tri mjeseca.

“Danas je samo dogovoreno da će se napraviti nacrt samoga kodeksa o etičnom ponašanju koji će onda biti dan potpredsjednicima, a nakon toga će se formirati radna skupina sastavljena od svih predstavnika klubova saborskih zastupnika”, rekao je Petrov novinarima nakon sastanka.

Kodeks je, objasnio je, više uputa saborskim zastupnicima. “To nisu penalizacije i to nije poslovnik. To su upute saborskim zastupnicima kako bi se oni trebali ponašati, kakav bi trebao biti njihov kodeks dok su u sabornici, dok su u odborima, uopće u Hrvatskome saboru dok su saborski zastupnici”, rekao je Petrov.

 

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.