Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Petrov se pokušao opravdati za rad u ordinaciji u Metkoviću, ali bitan detalj je (slučajno) izostavio!

Autor: T. P.

Gdje su boravili službeni vozač i tjelohranitelj potpredsjednika Vlade, Bože Petrova, kada bi dovezli gospodina Petrova u Metković? Jesu li smještaj u hotelu plaćali sami, ili je i to išlo na račun poreznik obveznika? - pitanja su na koja odgovora još nema...

Nakon naše ekskluzivne priče o predsjedniku Mosta Boži Petrovu Petkom radi u ordinaciji u Metkoviću, a PREDSJEDNIK SABORA u SLOBODNO VRIJEME!, iznjedrile su se i prve reakcije. Osim što je Jutarnji list priču pokušao predstaviti kao svoju ekskluzivu, SDP-ov Peđa Grbin najavio je da je Petrova prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa zbog potencijalnog sukoba interesa.

”Člankom 13. stavkom 2. o sprječavanju sukoba interesa propisano je da dužnosnik koji profesionalno obavlja javnu dužnost smije obavljati drugi posao samo ako dobije odborenje od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Evidentno je da Božo Petrov takvo odobrenje nije tražio niti ga je od Povjerenstva dobio”, kazao je Grbin.

Ipak, Petrov je gostujući u Dnevniku HTV-a istaknuo da je Grbinova prijava – neosnovana.

“Te dvije tisuće kuna na godišnjoj razini prijavio sam kao dodatan iznos primanja u imovinskoj kartici. Zapravo samo pomažem kolegama, nema govora o fiksnom vremenu i nekom velikom novčanom iznosu”, rekao je samouvjereno Petrov.

Podsjećamo, dok je bio potpredsjednik Vlade, Petrov je redovito četvrtkom službenim automobilom dolazio iz Zagreba u Metković, s vozačem i tjelohraniteljom, da bi petkom radio u privatnoj ordinaciji medicine rada kod dr. Dubravke Bošnjak.

Naš izvor tvrdi da je Petrov svaki (ili gotovo svaki) četvrtak putovao u Metković da bi u petak radio kao psihijatar u ordinaciju u koju najčešće dolaze osobe koje trebaju vozačku dozvolu, lovački ispit, dozvolu za pomorce i slično.

Petkom je, dakle, izbivao iz Zagreba, a sada za budući sastav vlade iznosi nova pravila:

“Neprihvatljivo nam je da zastupnici ne dolaze na sjednice. Nedolazak petkom kažnjavat će se paušalnim iznosom od 500 kuna po sjednici”, rekao je Petrov.

Ono što nije pokušao objasniti jest gdje su bili njegov vozač i tjelohranitelj dok je on “pomagao” u ordinaciji u Metkoviću i tko je to sve plaćao. Stoga, pitanja koja je naš novinar uputio Mostu, a na koja odgovor nije stigao i dalje ostaju otvorena:

Je li Božo Petrov putovao vlastitim automobilom, ili je koristio službeno vozilo, vozača i osobu za sigurnost? Gdje su boravili službeni vozač i tjelohranitelj potpredsjednika Vlade, Bože Petrova, kada bi dovezli gospodina Petrova u Metković? Jesu li smještaj u hotelu plaćali sami, ili je i to išlo na račun poreznik obveznika? Nije li to u suprotnosti s proklamiranom politikom Mosta – protivljenja skupim povlasticama političara i borbe za opće interese?

Autor: T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.