Davor Puklavec/PIXSELL

Petrov se zbunio na pitanje koji je 15. član Kluba zastupnika Mosta: ‘Hoće li biti 14 ili 17, sasvim je svejedno’

Autor: M.M.

"Nakon što se konstituira Sabor ide izmjena Ovršnog zakona, zakona o HNB-u, ide izmjena zakona o penalizaciji saborskih zastupnika. Više se scene praznog Sabora neće viđati", kazao je Petrov.

Predsjednik Mosta Božo Petrov gostovao je u petak Dnevniku Nove TV gdje je otkrio svoje buduće poteze i kako će funkcionirati nova vlada
“Probao sam Sabor na samome početku, bio sam tamo kratko. Tamo je najvažnije donošenje prijedloga zakona i zato smo inzistirali na poziciji predsjednika Sabora. Od tamo možete poticati donošenje zakona, ubrzavati ih”, rekao je Petrov i dodao kako su prijedlozi s kojima su izašli prije izbora izuzetno bitni da se pokaže smjer kojim Hrvatska treba ići. HDZ je to prihvatio”.

“Nakon što se konstituira Sabor ide izmjena Ovršnog zakona, zakona o HNB-u, ide izmjena zakona o penalizaciji saborskih zastupnika. Više se scene praznog Sabora neće viđati. Također, ljudi sa teškim kaznenim djelima neće se moći natjecati na lokalnoj i parlamentarnoj razini. To će biti izglasano na prvoj sjednici. Jedino zakon o isključivom gospodarskom pojasu i o smanjenju pretplate za HRT bit će donešeni kroz par mjeseci”, otkrio je Petrov.

“Mi smo više puta istaknuli da će Most biti jamac promjena, drago mi je da je to HDZ shvatio. Naša obećanja neće biti samo obećanja”,dodao je Petrov.

Na pitanje koji je 15. član Kluba zastupnika Mosta, Petrov je kazao

“Bitno je da imamo 15 zastupnika, razgovaramo sa nekoliko zastupnika. 15. zastupnik će se vidjeti u sljedećim tjednima, u ponedjeljak ćemo vidjeti hoće li biti 14 ili 17, sasvim je svejedno”, rekao je Petrov.

Na ponovljeni upit i primjedbu da se ne radi o bjeguncima, već zastupnicima u Saboru, Petrov je kazao da “ne bi koristio izraz bjegunci” i zaključio: “Potreban je mir za konstruktivan razgovor”.

 




Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.