Patrik Macek/PIXSELL

Petrov primio u posjet veleposlanika Iraka Auday Alkhairalla

Autor: dnevno.hr

Tijekom razgovora naglasak je stavljen na mogućnosti jačanja bilateralne suradnje

Predsjednik Sabora Petrov u četvrtak je primio u nastupni posjet Auday Alkhairalla, veleposlanika Iraka u Hrvatskoj sa sjedištem u Beču.

Tijekom razgovora naglasak je stavljen na mogućnosti jačanja bilateralne suradnje, posebno suradnje na razini dvaju parlamenata. Govoreći o aktualnoj unutarnjoj političkoj situaciji u Iraku, veleposlanik Alkhairalla je istaknuo važnost jačanja  gospodarstva  i poboljšanja socijalnoga statusa iračkoga naroda u poslijeratnom razdoblju te je izrazio nadu da će se i hrvatske tvrtke uključiti u obnovu Iraka te druge vrste pomoći.

Predsjednik Sabora složio se da su obnova gospodarstva i otvaranje radnih mjesta izuzetno važni u prevladavanju poslijeratnih kriza te iskazao spremnost da i Hrvatska u okviru svojih mogućnosti pomogne Iraku.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.