Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Petrov otkriva detalje: ‘Bili smo ucijenjeni. To mi sliči na inicijaciju u mafijašku organizaciju’

Autor: T. P.

"Zanimljivo je da Andrej Plenković u ovom trenutku ide smijeniti ministre. Samo prije dva tjedna poručuje da neće dopustiti istrage i time se miješa u neovisnost istraga", izjavio je Božo Petrov

“Mi smo bili ucijenjeni da moramo pristati na amoralan potez ili će pasti Vlada. To mi sliči na inicijaciju u neku mafijašku organizaciju”, izjavio je predsjednik Sabora, Mostov Božo Petrov u razgovoru za Novi list. Petrov je istaknuo da nije istina da Most drugi put ruši vlastitu Vladu, već da je to opet učinio – HDZ.

“Opet su stavili stranački interes ispred interesa države. Kako to HDZ voli reći – vjerodostojno, u skladu s istom politikom koju provode zadnjih 20 godina. Od države im je važnije staviti pod tepih sve ono što se otkriva u Agrokoru, o čemu danas imate javno izvješće. Očito im o tome ovisi uspjeh na lokalnim izborima. Zaboravite argumente da je u pitanju izraz lojalnosti. Lojalnost nikada ne može biti u vidu ucjene. Mi smo danas bili ucijenjeni da moramo pristati na amoralan potez ili će pasti Vlada. To mi sliči na inicijaciju u neku mafijašku organizaciju: prvo morate počiniti kazneno djelo, pod krinkom da dokažete da ste lojalni, a zapravo da vas naknadno možemo ucjenjivati”, naglasio je Petrov.

Petrov smatra da je ovo kulminacija borbe između Mosta i interesnih skupina koje su dirnute istragama u Agrokoru. Dodaje da se prvi put dogodila situacija da su istražne institucije u 25 godina ušle u Agrokor.

“Zanimljivo je da Andrej Plenković u ovom trenutku ide smijeniti ministre. Samo prije dva tjedna poručuje da neće dopustiti istrage i time se miješa u neovisnost istraga”, izjavio je Božo Petrov za Novi list, koji ne isključuje mogućnost da Most u trećem pokušaju složi vlast sa SDP-om.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.