Ivo Cagalj/PIXSEL

PETROV OŠTRO PORUČIO: ‘Plenković drži građane kao taoce, zanima nas ima li većinu i povjerenje!’

Autor: dnevno.hr

Na pitanje kako će se Most postaviti sutra u Saboru rekao je da će tražiti odgovornost od onih koji vode ovu farsu

Predsjednik Mosta, Božo Petrov, gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje se osvrnuo na kompliciranu situaciju u kojoj se našla sama politička vrhuška Hrvatske.

“S pravom smo upozoravali da dogovor Plenkovića i Vrdoljaka već neko vrijeme postoji. Dobivali smo informacije kroz mjesec i pol dana, Vrdoljak je govorio da nema šanse da će HNS ići s HDZ-om, sada se sve ovo događa. Što reći u slučaju kada Plenković zbog „nekolegijalnosti“ s nama prekine suradnju pa ide u suradnju s onima koji su zazivali opoziv Zdravka Marića”, rekao je Petrov.

„Žalosno je da se stabilnost treba dogoditi na način da iz Vlade završite priču s ljudima, s Mostom, koji stvarno želi promjene, stabilnost bez korupcije“, naglasio je.

„Ako se već događa Vlada koja nema legitimitet, treba ići na izbore, to govorimo već neko vrijeme“, rekao je Petrov, dodajući da Most staje na stranu zdravog razuma.

„Mi nismo bili ti koji su rušili Vladu. HNS je uz SDP pokrenuo opoziv Zdravka Marića. Mi smo ispali nekolegijalni koji po zdravom razumu nismo mogli podržati, a onda HDZ ide sa strankom koja je to pokrenula“, poručio je Petrov koji je rekao da razmišljaju samo o izborima.

„Plenković drži građane RH kao taoce sa svojim preslagivanjem“, oštar je bio Petrov.

„Plenković treba reći ima li ili nema većinu. Ako ne dođe do toga, pokrenut ćemo određenu aktivnost – postoji li uopće povjerenje Vladi“, rekao je Mostovac, naglasivši da nije za predizborne koalicije, već za to da svatko izađe sam.




„Most ide sam na izbore, uvijek“, istaknuo je.

Na pitanje kako će se Most postaviti sutra u Saboru rekao je da će tražiti odgovornost od onih koji vode ovu farsu. „Neka pokažu ruke i završe tu farsu, a ako je ne žele završiti, mi ćemo ih natjerati da je završe pitanjem postoji li uopće povjerenje u Vladu“, kaže Petrov.

„Premijer bi trebao moći reći – ‘oprostite, pogriješio sam, lagao sam hrvatski narod’“, smatra Petrov.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.