Patrik Macek/PIXSELL

Petrov o regresima: ‘Vlada zna svoje obveze, nećemo ostaviti dugovanja’

Autor: M.M.

Petrov je istaknuo je kako se zaposleni u državnim i javnim službama ne trebaju bojati za svoja prava.

Nakon sjednice Vlade u srijedu u Banskim dvorima novinarima se obratio i potpredsjednik tehničke Vlade Božo Petrov te komentirao regrese koji se ne isplaćuju, a za koje u državnom proračunu nema novca.

Petrov je istaknuo je kako se zaposleni u državnim i javnim službama ne trebaju bojati za svoja prava.

“Vlada zna svoje obveze. Ova Vlada sigurno neće ostaviti bilo kakva dugovanja vezano za one obaveze koje moramo isplaćivati tijekom godine. Znam da se postavlja pitanje zbog čega nisu one bile planirane u proračunu. Nisu planirane iz razloga što su se trebali nastaviti pregovori sa sindikatima koji su trebali uključiti i regrese i božićnice i kolektivne ugovore koji dolaze pri kraju godine. Mi ćemo nastaviti svoje razgovore u užem timu s predstavnicima sindikata. Jedna od tema su regresi, druga sve ovo nabrojano. Mislim da se ljudi koji su zaposleni u državnim i javnim službama bojati za svoja prava. Vlada Republike Hrvatske će svoj dio ispoštovati – rekao je Petrov, pišu 24sata. 

Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.