Patrik Macek/PIXSELL

Petrov: ‘Novinari su krivo procijenili, prva nekretnina ne može se zaštititi’

Autor: M.M.

U nastavku je kazao da je Most predlagao da se smanjuje plaća s obzirom na postotak nepojavljivanja u Saboru. "Mislim da smo se dogovorili o iznosu od 500 kuna o sjednici na koju se ne dođe", kazao je.

Čelnik Mosta, Božo Petrov gostovao je u Točki na tjedan na N1 televiziji gdje je otkrio je li očekivao ovako strelovit uspon u sam vrh hrvatske politike. “Nismo očekivali, ali kad se poslože stvari, onda to izgleda zapanjujuće. Nisam tu bitan ja, bitna je cijela ekipa iza platforme Mosta i ne bi bilo fer govoriti o meni kao zapanjujućem i strelovitom uspjehu”, rekao je Petrov.

Kao ključni razlog uspjeha Mosta Petrov je istaknuo zasićenje politikom HDZ-a i SDP-a.

Na pitanje je li ga strah postati predsjednik Sabora, Petrov je kazao da  ne misli da će mu tehničke stvari u obavljanju dužnosti predsjednika Sabora predstavljati problem. “Ako je samo protokolarna, onda ne bi trebali toliko pregovori za tu funkciju”, rekao je Petrov i dodao da će Most na ovaj način određivati koje će teme doći na dnevni red, ali da nisu tražili tu poziciju radi kontrole. “Želimo biti sudionici u donošenju kvalitetnih reformi unutar države”, rekao je Petrov.

Na početku nije pravio razliku između Andreja Plenkovića i Tomislava Karamarka u smislu pristupanja pregovorima. “Mislim da sam jednako povjerenje dao i Karamarku i Plenkoviću. Ne ja, nego svi članovi Mosta Mislim da je to preduvjet dobre suradnje”, rekao je Petrov.

Osvrnuo se i na neka od jamstava koja Most traži te kazao da misli smanjiti privilegije saborskih zastupnika i kazniti one koji ne dolaze na sjednice. “Uspjeli smo napraviti da se više ne može ostvariti beneficija 6 plus 6 ukoliko se uđe u Sabor na doslovno jedan dan”, rekao je Petrov.

U nastavku je kazao da je Most predlagao da se smanjuje plaća s obzirom na postotak nepojavljivanja u Saboru. “Mislim da smo se dogovorili o iznosu od 500 kuna o sjednici na koju se ne dođe. Ako to ne urodi plodom, ići ćemo na radikalniji pristup, koji nama odgovara. U interesu nam je bilo da se vrednuje rad”, rekao je Petrov.

Dotaknuo se i zaštite prve nekretnine. “Novinari su krivo procijenili da ćemo mi zaštititi prvu nekretninu. Ona se ne može napraviti, jer prva nekretnina može biti i vila vrijedna nekoliko milijuna. Ako se zaštiti prva nekretnina, kako će onda banke davati kredite za prvu nekretninu mladim obiteljima?”, objasnio je Petrov.

Autor: M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.