urica Galoic/PIXSELL

Petrov najavio: ‘U četvrtak će biti izabran određeni broj pomoćnika ministara’

Autor: Hina / M. M.

Naglasio je kako je oko izbora zamjenika i pomoćnika ministara najvažnije postići konsenzus na Vijeću za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta.

Predsjednik Mosta Božo Petrov najavio je u srijedu da će na idućoj sjednici Vlade biti izabran određeni broj pomoćnika ministara koji su u kvotama Domoljubne koalicije i Mosta.

“Ako se uspijemo dogovoriti, imena zamjenika i pomoćnika ministara znat će se u roku tjedan dana. S tim da će sutra na Vladi biti izabran određeni broj pomoćnika ministara u kvotama Domoljubne koalicije i Mosta, odnosno u svim ministarstvima”, kazao je Petrov novinarima u stanci sjednice Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta.

Naglasio je kako je oko izbora zamjenika i pomoćnika ministara najbitnije postići konsenzus na Vijeću za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta.

Na upit zašto se za vrijeme stanke došao sastati sa zastupnicima Mosta koji su članovi Vijeća, odgovorio je kako se došao konzultirati sa stranačkim kolegama vezano uz zamjenike i pomoćnike ministara.

Član Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta Pero Ćorić (HSP AS) rekao je u srijedu kako očekuje da će na sastanku biti pomaka naprijed ali, ustvrdio je, Most odugovlači.

“Građani od Vijeća za suradnju očekuje brzu reakciju, da doprinesemo boljitku gospodarstva i nemamo pravo na odugovlačenje”, kazao je Ćorić novinarima prije nastavka sjednice Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta u Hrvatskom saboru. Dodao je kako smatra da Most odugovlači.

“Ja sam katolik i danas postim, ali nisam veći katolik od Pape. Imam osjećaj da se neki prave veći katolici od Pape”, poručio je.




Ćorić drži da se eće daleko doći ako će se kadrovirati na takav način tj. da se dva tjedna pregovara o jednoj do dvije pozicije. “Danas će sigurno biti pomaka naprijed, imat ćemo dobrih vijesti za građane i izabrat ćemo najstručnije”, kazao je Ćorić.

Na novinarski upit zašto sastanci Vijeća tako dugo traju odgovorio je kako je to zato što Most satima raspravlja o prijedlozima Domoljubne koalicije. “Ispada da oni znaju sve, a mi ništa”, rekao je.

Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta sastalo se u srijedu u Hrvatskom saboru kako bi razgovaralo o kandidatima za zamjenike i pomoćnike ministara, te novim članovima upravnih vijeća i nadzornih odbora javnih poduzeća.




Autor:Hina / M. M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.