Ivica Galovic/PIXSELL

Petrov: Mi ne radimo za velike igrače kao što su radili HDZ i SDP prije

Autor: A:P.

''Takva retorika diže tenzije, a one ruše stabilnost i sigurnost zemlje. Bit će slabije i sve gospodarske grane koje ovise o tome, bit će slabija i kvaliteta života", rekao je Petrov.

U subotu je u Slavonskom Brodu predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov poručio da će ta lista na ovim parlamentarnim izborima proći bolje nego na prošlim jer su, dok su bili na vlasti, posebno u Ministarstvu poljoprivrede učinili dobre stvari za poljoprivrednike pošto je više od tisuću malih poljoprivrednika dobilo potpore.

“Mi ne radimo za velike igrače kao što su radili HDZ i SDP prije. Više od tisuću malih poljoprivrednika dobilo je potporu u zadnja tri mjeseca, to je smjer u kojem mi želimo ići”, rekao je Petrov koji smatra kako je u prošlom razdoblju počišćen nered u Ministarstvu poljoprivrede. Naveo je kako se Most za sljedeće razdoblje zalaže za rješavanje problema raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem.

“Poljoprivredno zemljište treba dati hrvatskom seljaku. Smatramo da ga treba davati u najam i to dugoročni. Državna zemlja ne bi trebala ići nikome kroz privatizaciju. Uvijek postoji mogućnost da se ona preproda, ode u ruke drugih, stranih kompanija. To nije ono čemu Hrvatska treba težiti”, naglasio je.

Novinari su Petrova pitali i o mogućem novom izbjegličkom valu koji mogao stići i do Hrvatske.

“Postoji mogućnost, to se nikad ne smije isključiti, stvari treba prevenirati puno prije nas. Ne trebaju postojati ograde, žice i slično. Sve ovisi o zemljama koje su iza nas. Hrvatska treba zaštititi svoje interese, s druge strane trebamo pokazati da smo solidarni kao društvo i država prijatelj drugima”, rekao je.

Petrov je prokomentirao i odlazak premijera Tihomira Oreškovića na susret s kancelarkom Angelom Merkel, te je rekao kako su upoznati svi članovi vlade s tim sastankom te da je smiješno da se zbog tog sastanka proziva Oreškovića. “Otići će na razgovor koji je neformalni. Prenijeti će stavove Vlade i našu strategiju koja se definirala davno prije. Neće to biti posebni dogovori, nešto što je ultra bitno za državu u sljedećih 50 godina”, ocijenio je Petrov.

Osvrnuo se i na izjave Zorana Milanovića s razgovora s predstavnicima udruga hrvatskih branitelja.




“Hrvatska treba imati čvrst i jasan stav, pogotovo vezano uz hrvatske branitelje i srpski zakon o univerzalnoj jurisdikciji, za koji ja mogu reći da nikad neće proći. Ne slažemo se s huškačkom retorikom gospodina Milanovića. Takva retorika diže tenzije, a one ruše stabilnost i sigurnost zemlje. Bit će slabije i sve gospodarske grane koje ovise o tome, bit će slabija i kvaliteta života”, rekao je Petrov.

Autor:A:P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.