Tomislav Miletic/PIXSELL

Petrov: Još ne možemo konačno konstatirati da će Most i HDZ formirati vlast

Autor: I.G.

Mostu je iskustvo sudjelovanja u vladi Tihomira Oreškovića znatno pomoglo jer sada točno znaju kako pregovarati i na čemu inzistirati, pohvalio se Petrov.

Tko će formirati novu vlast u Hrvatskoj još se ne može sa sigurnošću reći no sigurno je da će Most u pregovorima koji su u tijeku do kraja inzistirati na traženim jamstvima, rekao je Božo Petrov u intervjuu za sarajevski “Dnevni avaz” od petka.

“Most i HDZ pregovaraju, ali još ne možemo konačno konstatirati niti to da će Most i HDZ formirati vlast. Ono što mogu sa sigurnošću reći jest da smo naša jamstva javno predstavili i na njima inzistiramo, a to su demokratizacija hrvatskog političkog i izbornog sustava, izmjena financiranja političkog sustava, proglašenje isključivog gospodarskog pojasa, izmjene ovršnog zakona, izmjene Zakona o HRT-u, izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi te ukidanje poreza na tvrtku”, kazao je Petrov.

Most će ustrajati na onome što smatra minimumom promjena koje je vlast dužna građanima Hrvatske, najavio je.

“Dokazali smo da postoje političari koji provode obećanja i vode se isključivo svojim načelima”, kazao je Petrov ocjenjujući da je Most uvelike promijenio političku pozornicu u Hrvatskoj zbog čega je, objasnio je novinaru, jako sretan.

Mostu je iskustvo sudjelovanja u vladi Tihomira Oreškovića znatno pomoglo jer sada točno znaju kako pregovarati i na čemu inzistirati, objasnio je.

Petrov tvrdi da se Most sada može osloniti na stabilno biračko tijelo, temeljeno na zahtjevima građana za političkom opcijom okrenutom napretku gospodarstva i ostanku mladih u zemlji, a ne besmislenim raspravama koje samo potiču podjele u državi.

 

Autor: I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.