Zeljko Lukunicl/PIXSELL

Petrov je ispolitizirao napad pepeljarom – što se stvarno dogodilo?

Autor: Marcel Holjevac

Božo Petrov je, nakon što su Mostovom zastupniku Mari Hristiću izbušene gume, rekao kako su i njega pokušali ubiti pepeljarom, a nabrojao je i sve napade na Mostovce do sad.

Po onome kako je Petrov to napisao na facebooku, ispada da se radi o politički motiviranim napadima:

“Saborski zastupnik Mosta Maro Kristić danas je objavio kandidaturu za gradonačelnika Dubrovnika, a nedugo zatim na njegovom su automobilu oštrim predmetom probušene gume. Nekome je očito poremetio planove i izazvao reakciju straha, tolikog straha da je ta osoba posegnula za ovako agresivnim činom.

I nije to prvi puta. Za one koji ne znaju i sam sam fizički napadnut izuzetnom žestinom. Tolikom da mi je mobitel koji sam držao na uhu spasio život jer je osoba bila spremna skončati ga udarcima pepeljarom u sljepoočnicu. Mog kolegu Ivan Kovačića pokušali su pregaziti automobilom. Ante Pranić fizički je napadnut u kafiću uz pokušaj gušenja. A zlikovci su išli toliko daleko da je fizički napadnuta i supruga našeg Marko Sladoljeva, sada kandidata za gradonačelnika Zagreba.

Ne želim to nikome, srećom tako ne prolaze drugi politički akteri u Hrvatskoj, ali vrlo je indikativno da se od svih silno ugroženih, svih silnih revolucionara što se busaju u prsa, u ovoj državi uvjerljivo najviše fizički napadalo MOST nezavisnih lista, vandaliziralo našu imovinu, a dalo bi se tu nabrojati još jako puno djela i radnji koje nemaju veze s demokracijom i očito su dokaz da smo mnogima poremetili planove.

Poručujem vam gospodo koja ste stajali i stojite iza takvih djela, da vam neće uspjeti. Da ćemo se nastaviti boriti za javni interes, a protiv vaših prljavština. Kao što bi rekao naš Miro Bulj, NE-ĆE-TE!!!”, napisao je Petrov.

Na stran što se na riječi Mira Bulja može pozivati samo netko inače retardiran, da vidimo što stoji iza napada na Božu Petrova, koji je po njegovim riječima očito plod toga što su “mnogima pomrsili planove”?

Kao prvo: istina je da Božu stanoviti M. U. iz Metkovića zveknuo pepeljarom po glavi dok je držao mobitel na uhu. Kao drugo, to nema veze s politikom! O tom napadu, koji se inače dogodio 2014., prije nego što je Petrov uopće ušao u nacionalnu politiku i dok je bio tek gradonačelnik gradića na Neretvi, pisala je tada Slobodna Dalmacija, pod naslovom “Uhićen napadač na gradonačelnika Metkovića, pali i pomagači plaćeni s devet tableta”.  Radilo se o 35-godišnjem M. U. (35) iz Metkovića, poznatom Splitskom narkomanu i inače poremećenom tipu, dobro poznatom policiji zbog zlouporabe opojnih droga, koji je tada bio na uvjetnoj slobodi. “Policijski službenici Policijske postaje Metković dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom osumnjičenim za kaznena djela teške tjelesne ozljede i omogućavanja trošenja droga, te dvojicom muškaraca u dobi od 36 i 68 godina i djevojkom u dobi od 28 godina, koje se sumnjiče za kazneno djelo pružanja pomoći počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela”, kaže Slobodna, i nastavlja: “35-godišnjaka se sumnjiči da je u petak 16. svibnja na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Metkoviću staklenom pepeljarom dva puta udario 35-godišnjeg muškarca (Petrova, op. MH) i tom ga prilikom teže ozlijedio. Nakon počinjenog kaznenog djela osumnjičeni se udaljio u nepoznatom pravcu.




Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su odbjeglom 35-godišnjaku pomoć prilikom skrivanja nakon izvršenja kaznenog djela pružila dvojica gore spomenutih muškaraca te 28-godišnja djevojka, a za koju uslugu im je 35-godišnjak dao devet tableta s popisa opojnih droga.”

Petrov je isto tada dao izjavu: “S leđa mi je, bez ikakve najave, bez ijedne izgovorene riječi, prišao muškarac i dva me puta pepeljarom udario u glavu u predjelu desnoga uha. Osoba koja je sjedila sa mnom zaustavila ga je u daljnjoj namjeri da nastavi napad, nakon čega je napadač dva puta rekao: “Šta je, Petrov, za mene nema posla, je li?” te se udaljio s mjesta događaja.” On i Petrov su, očito, vršnjaci, isto godište, i znaju se iz škole, što je potvrdio i Petrov. “Samoga napadača znam iz školskih dana i nikada s njim nisam imao nikakve razmirice. Mjesec dana prije napada on me, dok sam bio u društvu još jedne osobe, zaustavio na ulici i počeo govoriti da trenutačno pomaže na groblju zaposlenicima “Čistoće” d.o.o. te da tamo ima previše posla, a premalo ljudi pa bi on htio raditi na tome mjestu (tada nisam znao da on umjesto kazne zatvora na tome mjestu odslužuje probacijsku kaznu). Rekao sam mu da to ne ide tako, nego da treba vidjeti s direktorom poduzeća i ako je zaista potrebno dodatno radno mjesto, raspisat će se natječaj i da se on kao i svatko drugi može javiti. Otada do napada na mene nisam imao nikakav kontakt s tom osobom, niti sam joj uputio ma kakvu poruku. Što ju je ponukalo na to da me napadne, zaista ne znam, a nakon svega ne želim joj ništa loše”, rekao je.

Jedan moj znanac, inače građanin Metkovića i vršnjak Petrova i M.U., pak ima i ostatak priče: “Ta budala je izašla iz zatvora. Javio se na 6-7 oglasa po gradu. Svi ga odj*bali jer čovjek ima grozan dosje kad je u pitanju rad u firmama. Uglavnom, izašao je iz zatvora uvjetno. Prvu večer se ušlagirao, jedva živu glavu izvukao. Onda je kao pronašao Boga. I onda se počeo javljati na sve živo. U ovom slučaju je odlučio da će biti vatrogasac… jer nije to problem kao. Zalijevati vatru vodom, ne treba za to škola. Javio se na neke natječaje… Došao u park i ovog s leđa zveknuo pepeljarom po glavi i baš po sljepočnici. Sad je opet u zatvoru zbog kršenja uvjetne. Ne zbog napada nego zbog toga što se ušlagirao, a za ovo ga teke čeka suđenje.




Znam tu budalu čitav zivot, čak je išao s Petrovom u školu pa je računao da će ga na foru toga kao zaposliti. Potpuni idiot od lika. Taj je batina dobio mila majko. Prije 2-3 godine je išao uz brdo ulicama, pjevao Zeku i potočić čitavu noć i sprejao sve kuće redom grafitima… kreten da to nisu istine. Tu večer ga je 2-3 puta netko našamarao ili izlemao, ništa ovaj ide dalje… onda pronađe mačiće na ulici pa sjedne na pod i počne plakati…”

I tako je napad jednog neuračinljivog narkomana koji je zabrijao da će ga Božo zaposliti u gradskom poduzeću, od prije tri godine, postao politički motiviran napad na Most, a Božo očito implicira, kao vjeran koalicijski partner, da iza toga stoji – HDZ. Indikativno je kako se napadi na Most događaju uvijek baš pred same izbore. No, za ovaj napad bar znamo tko stvarno stoji iza njega. Za “homofobno motivirani” Katran, Lekovićeve “šerafe” i svastiku vjerojatno nikad nećemo saznati.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.